Uluslararası Antalya Oryantiring Günleri

Uluslararası Antalya Oryantiring Günleri

Bin 580 sporcunun katıldığı uluslararası organizasyonda, uzun mesafe etabı gerçekleştirildi

ANTALYA (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonunca düzenlenen "Uluslararası Antalya Oryantiring Günleri" organizasyonunda, uzun mesafe yarışları yapıldı.

Döşemealtı ilçesine bağlı Düzlerçamı Mahallesi'nde gerçekleştirilen parkurda, 10 yaş ve üzeri sporcular mücadele etti.

En kısa sürede, engebeli ve ormanlık alana yerleştirilen çipli noktalarla yön bulmaya yönelik yarışmada sporcular, yaş gruplarına göre 2 ile 15 kilometre arasındaki mesafede yarıştı.

Uzun mesafe yarışları sonunda Fatih Şölen, Ahmet Ozan Özbey, Ahmet Çekirdek, Selçuk Karataştan, Talha Günday, Muhammed Vehbi Karataş, Furkan Tecelli, Emir Çağlayan, Orhan Kutlu, Besim Kaya, Ömer Cansu, Furkan Öztürk, Miika Suominen (Finlandiya), Topi Syrjalainen (Finlandiya), Yunus Emre Ekinci, Erdi Arslan, Mehmet Yunus Tülek ve Muhammed Say birinciliği elde etti.

Dereceye giren sporculara madalyalarını, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu verdi.

Federasyon Başkanı Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, söz konusu yarışa bin 580 sporcunun katıldığını bildirdi. Önemli sayıda yabancı sporcunun da yarışta mücadele ettiğini belirten Çolakoğlu, "Herkes organizasyondan çok memnun. Daha çok zorlanacaklarını ve sıkıntı çekeceklerini düşünmüştük ama bu zor parkur, sporcularımızı mutlu etti" diye konuştu.

Organizasyon, yarın Muratpaşa ilçesi Hasan Subaşı Parkı'nda gerçekleştirilecek sürat yarışıyla sona erecek.