''Uyanık'' özel hastaneye tokat gibi ceza!

''Uyanık'' özel hastaneye tokat gibi ceza!
Güncelleme:

Antalya'da merdivenden düştüğü için özel hastaneye ait acil servise giden vatandaşa, hastane tarafından kesilen ücretin 5 katı tutarında ceza kesildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) milyonlarca kişiyi ilgilendiren, dikkat çeken bir karara imza attı. Buna göre Antalya'da, merdivenden düştükten sonra gittiği özel hastaneye acilden giriş yapmasına rağmen bir hastadan 300 lira ücret alan hastaneye bu ücretin 5 katı tutarında ceza kesilirken, hastadan alınan ücretin de iadesine karar verdi.

Antalya'da yaşayan Zeliha M., 2020 yılında oturduğu apartmanın yönetim toplantısına katıldı. Buradan çıktığı sırada ayağı merdivene takılan Zeliha M., düşüp başından yaralandı.

Antalya'da yaşayan Zeliha M., kızı tarafından yakında bulunan özel hastaneye götürüldü. Burada ilk tedavisi yapılan Zeliha M.'e, gerekli işlemlerin ardından taburcu edileceği söylendi. İşlemleri tamamlamak için görevlilerin yanına giden kadından 300 lira ödeme istendi. Zeliha M., acilden giriş yaptığını ve sosyal güvencesi olduğunu söyleyerek itiraz etti ancak itiraza rağmen ödeme alındı.

Bunun üzerine Zeliha M., Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı olan oğlu Neşet Gündüz'e durumu bildirdi. Gündüz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) durumu yazılı iletti. Bir süre sonra şikayeti inceleyen SGK'dan gelen yazıda, alınan ücretin iade edilmesi için ihtarda bulunulduğu ve hastaneye para cezası kesildiği kaydedildi.