Vilayet binasına ''altın klozet'' incelemesi

Vilayet binasına ''altın klozet'' incelemesi

Kocaeli'nde Vilayet binasına altın kaplama klozet yaptırıldığı iddiasıyla inceleme yapıldı.

Kocaeli'nde yıkılacağı için boşaltılan Vilayet binasında, Hatay Valisi Ercan Topaca'nın Kocaeli Valiliği döneminde 'altın kaplama klozet yaptırdığı' iddialarıyla ilgili mahkeme kararıyla tespit yapıldı.

Vali Topaca, kendisine iftira edilip hakaretlerde bulunulduğunu, bunun için de bina yıkılmadan önce kendisinin 'tespit davası' açtığını söyledi.

Yaklaşık 5 yıl önce tadilata alınan ve bugünlerde de yıktırılacağı için boşaltılan Kocaeli'deki Vilayet binasında, 'altın kaplama klozet yapıldığı' iddiaları nedeniyle bugün Kocaeli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi kararıyla inceleme yapıldı. Binanın içinin büyük bir bölümünün boşaltılmasına rağmen kimsenin içeriye alınmadığı Vilayet binasında yapılan tesbitle ilgili açıklama yapılmazken, tesbitin Vali Topaca'nın açtığı dava üzerine yapıldığı ortaya çıktı.

Vali Ercan Topaca, iddialarla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, tuvaletlerin ve buradaki malzemelerin altın sarısı krom kaplama olduğunu, bunların her yapı markette bulunabilir malzemeler olduğunu belirtmişti. Vali Topaca, daha önce bu iddialarla ilgili olarak Sayıştay denetçileri ve müfettişlerin de inceleme yaptığını, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini söylemişti. Seçim öncesi de bu konu özellikle CHP'nin temsilcileri tarafından gündeme getirilmişti.

VALİ TOPACA: DAVAYI BEN AÇTIM

Hatay Valisi Ercan Topaca, bugün yaptığı açıklamada ise kendisine iftira edilip hakaretlerde bulunulduğunu, Kocaeli'deki Vilayet binasının yakında yıktırılacağı için de 'tespit davası'nı kendisinin açtığını söyledi. Vali Topaca, "İftiralar atılıp ağır hakaretlerde bulunuldu. Daha önce de açıkladım. Oradaki malzemelerin tamamının değeri 2 bin 811 Lira. Bunların değişik renkleri de var. Firma, rengini ifade etmek için 'Altın kaplama' demiş. Altınla alakası yok. Sadece rengi öyle olduğu için böyle deniliyor. Ben henüz kimseye karşı hakaret veya tazminat davası açmadım. Ancak bina yıkılmadan önce mahkemeye başvurarak önce bir tespit davası açtım. Bunun için tespit yapıldı. Öncelikle böyle bir şey olmadığını kamuoyu bilsin" dedi.