Makbule Kaya’dan unutulmaz konser

Makbule Kaya’dan unutulmaz konser

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konserde TRT sanatçısı Makbule Kaya, Teke Yöresi türküleri ile Antalyalılara müzik ziyafeti çekti. Türkülerini zaman zaman seyircilerin arasında söyleyen sanatçı, performansıyla unutulmaz bir gece yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Anadolu Kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği Kültür Konserleri kapsamında TRT Sanatçısı Makbule Kaya’yı ağırladı. Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen konserde Teke Yöresi rüzgarı esti. Sanat yönetmenliğini İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Nihat Akçer’in yaptığı konseri, Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Kavurkacı ve çok sayıda Antalyalı izledi.

SEYİRCİLERİ MEST ETTİ

Neşeli konuşmaları ve hareketli görüntüsüyle izleyenlerin arasına karışan Makbule Kaya, birbirinden güzel yöre türkülerini Antalyalılar için seslendirdi. Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya’yı kapsayan Teke Yöresi’nin zengin müzik kültürü ile buluşan Antalyalılar, hareketli türkülerin rüzgarına kapılarak gönüllerince eğlendi. Kaya, sahne performansı ile izleyenleri mest etti.

YERLERİNDE DURAMADILAR

Makbule Kaya, konsere katılan müzikseverlere kendine ait olan albümünü dağıttı. ‘Asmam Çardaktan’ türküsünü seyircilere söyleten ünlü sanatçı, oynamak isteyen seyircileri de sahneye davet etti. Konser, sanatçının ve izleyenlerin muhteşem performansı ile renkli görüntülere sahne oldu.