Mansur Yavaş'tan Ankara'da istihdam sözü

Mansur Yavaş'tan Ankara'da istihdam sözü
Güncelleme:

Millet İttfakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Çubuk’ta “Mansur Yavaş Gönüllüleri Seçim Koordinasyon Merkezi” açılışına katıldı. Yavaş’ı Çubuk’un girişin çok sayıda vatandaş alkışlarla karşıladı.

Burada seçmenlere seslenen Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde bir zihniyet değişikliği yapılması gerektiğini belirterek, “Ben istiyorum ki bir hemşerinize fırsat verin, bu sefer de o size hizmet versin” dedi.
“Yıllardır oy verdiğiniz büyükşehir belediyesi adayından karşılığını alabildiniz mi?” diye soran Yavaş, “10 yıl belediye başkanlığı dönemimin ardından arkamda yüzlerce bacasız belediye bıraktım. Orada yaşayan bütün vatandaşları zengin ettim” dedi.

“SÖZLEŞMELİ ÜRETİM, SÖZLEŞMELİ HAYVANCILIK YAPACAĞIZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şuana kadar bütün bitkilerin tamamını yurtdışından getirdiğini hatırlatan Yavaş, “Çubuk’ta yetişen bütün bitkiler Ankara’nın iklimine daha uygundur. Sözleşmeli üreticilik yaptıracağız. Sözleşmeli hayvancılık yaptıracağız. Sizin hayvanlarınızı belediyenin kesimhanelerinde kesilecek, sütlerinizi belediye alacak, okuldaki çocukalra dağıtacak. Bitkilerinizi belediye alacak o çiçekler Ankara’nın dört bir yanını süsleyecek. Ankara Belediyesi’nin sizden bu zamana kadar aldığı parayı geri size getireceğiz” diye konuştu.

“ÇUBUKLU'YA KİMSE FİKRİNİ SORMADI”

Akyurt İlçesi’nde bulunan fuar alanının hala bitirilmediğini hatırlatan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:
“Daha buradaki fuar alanı bitmemişken, Ankaparka’a dünyanın parası yatırıldı. Buradaki fuar alanını açtığınız zaman, orada çok sayıda Çubuklu vatandaşımız çalışacaktı. İstihdam sağlanacaktı. Yatırımları hep bir kişi yapmıştır. Çubuklu’ya gelip fikri, ihtiyaçları sorulmamıştır. Neden? Seçimden sonra oyu alıp gidiyorlar. Bizimki öyle olmayacak.”

Geçtiğimiz günlerde Çubuk’a gelip muhtarlarla konuştuğunu söyleyen Yavaş, köylerde su sorunu olduğunu belirtti. Belediye yasası ile birçok köyün mahalle olduğunu hatırlatan Yavaş, “Buralara gelip, insanlardan su içi para almaya başladılar. Biz dillendirince bu durumu indirim yaptılar ancak bu paraları sizden tekrar alacaklar. Seçim zamanı gelince ertelediler. Biz 2014 yılında bunu dile getirdik. Köylerden bu paraları almayın dedik. Vatandaşı kazıkladılar. Biz 20 ton suya kadar 10 liradan vereceğiz demiştik. ”diye konuştu.
Yavaş, Ankara Belediyesi’nin sudan 1 katrilyon kazandığını söyledikten sonra indirim yapıldığını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Buna proje değil tarife dediler. Her ay Ankaralı’nın cebinde 63 trilyon kalıyor? Bu proje değil midir? Vatandaşı cebinden çıkan fazla paranın ne demek olduğunu bilmiyorlar” dedi.

ÇUBUK’A İSTİHDAM SÖZÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şu zamana kadar Çubuk’a doğru düzgün fabrika yapılmadığını söyleyen Yavaş, “Çubuk’un en sorunlarından biri işsizlik. İnsanlar çalışma içişn Akyurt’a gidiyorlar. Buraya bir siteler organize sanayi bölgesi yapacağız. Siteler esnafıyla konuştuğumuzda, Ankara’da hiç mobilya fuarı yapılmıyor. Esnafla konuşacağız. Eğer kabul ederlerse esnafın satış mağazası orada kalmak şartı ile mobilya üretiminin tamamını buraya getirebiliriz. “

Çubuk halkının isteklerini bildiğini söyleyen Yavaş, Çubuk’a yönelik projeleriniz şöyşe anlattı:
“Çubuk’ta süt ve hayvancılık üretimini bitirdiler. İnsanların iki tane hayvanına göz diktiler. Birçok yerde mandıraları kapattırdılar. Biz hayvanların alımı ve kesimi de dahil belediye olarak masraflarını üstleneceğiz. Bunu yapmıyorlar. Yurtdışından hayvan geliyor. Ne yediğimizi biliyor muyuz? Hem kendi köylümüz kazanır hem halkımız sağlıklı et tüketir. Sözleşmeli üretimle bitkilerimizi buradan alacağız.

Fuar alanına başlandı. Öncelikle bu fuar alanı bitirilecek. Üç dönemdir metro sözü veriyorlar. Neden? Çünkü eski başkan toplu taşımaya inanmadı. Bu metro şimdiye kadar kaç kere yapılırdı. Sizin paralarınızı çar çur ediyorlar. Sizin hizmet için verdiğiniz paralar nereye gidiyor sorguluyor musunuz hiç?“

Yavaş, konuşmasının ardından, seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaparak, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.