Menderes Türel: Millet darbecilere 15 Temmuz’da ders verdi

Menderes Türel: Millet darbecilere 15 Temmuz’da ders verdi

Her gece Antalyalılar ile birlikte sabaha kadar nöbet tutan Başkan Menderes Türel, bu güne kadar “Başkanım bu ne zaman bitecek” diyen tek bir kişi ile bile karşılaşmadığını söyledi.

Her gece Antalyalılar ile birlikte Cumhuriyet Meydanında sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tutan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bu güne kadar “Başkanım bu ne zaman bitecek” diyen tek bir kişi ile bile karşılaşmadığını söyledi. Milletin 15 Temmuz’da darbecilere büyük bir ders verdiğini ifade eden Türel, “15 Temmuz dünya tarihinde işgal darbe günü olarak değil, demokrasi bayramı olarak hatırlanacaktır” dedi.

Demokrasi nöbetinin 23. Gününde Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla darbe girişimini protesto etti. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme Antalya seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde slogan attı. Hain odaklara karşı meydanlarda olduklarını ifade eden vatandaşlar, birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneğini günlerdir meydanlarda gösterdiklerini söylediler. Cumhuriyet Meydanına kurulan dev ekrandan son gelişmeleri takip eden vatandaşlar, dualar, ilahiler ve marşlarla Demokrasi nöbetini devam ettirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve Rıza Sümer demokrasi nöbetinde vatandaşlara destek verdi.

811cd933-885f-417e-ba55-a090fc9af870.jpg

15 TEMMUZ’DA MESAJI HEP BİRLİKTE VERDİK

Cumhuriyet Meydanı’ndaki coşkulu kalabalığa seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi, 15 Mart tarihinde gerçekleşen mitingde yaptığı bir konuşmayı hatırlattı : “2014 yerel seçimlerde darbecilere hep birlikte dur diyeceğiz demiştim ama bunlar o gün o mesajı almamışlar. 15 Mart’ta anlamadıkları mesajı 15 Temmuz’da hep birlikte verdik.  15 Mart 2014 tarihinde Kepez Spor Salonunun hemen yanındaki alanda Antalya tarihinin en büyük mitingini 120 bin kişi ile gerçekleştirmiştik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o gün Başbakanımız olarak o mitinge teşrif etmişlerdi.  Sahneye çıkınca müthiş kalabalığı ve coşkuyu gördü ve sözlerine şöyle başlamıştı; Maşallah Tebarekallah bugün ne güzelsin Antalyam” demişti. Aziz Antalyalılar size her zaman ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

DARBE DEĞİL DEMOKRASİ GÜNÜ

23 gündür meydanda hep birlikte demokrasi nöbetinde omuz omuza olduklarını söyleyen Başkan Türel, “Burada karşılaştığımız bir kardeşimiz bile bugüne kadar of demedi, başkanım çok uzuyor mu demedi. Yirmi üç gecedir bu meydanı büyük bir coşkuyla dolduruyorsunuz işte Antalya işte demokrasi işte Cumhuriyet Meydanı işte demokrasi günü. Sizleri alnınızdan öpüyorum. 15 Temmuz dünya tarihinde bir işgal darbe günü olarak değil, demokrasi bayramı günü olarak hatırlanacaktır. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi büyük liderliği başkomutanlığı, bütün ülkemizin birliği beraberliği 15 Mart’ta alamadıkları dersi 15 Temmuz’da verdi” diye konuştu.

Gecede ayrıca Kadın ve Demokrasi Derneği'nin Antalya İl Temsilciliği (KADEM) üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kadınların ellerine kına yaktı. AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’te KADEM’in bu etkinliğine katılarak ellerine kına yaktırdı.