Minik yüreklerin Büyükçekmece sevgisi kağıda döküldü

Minik yüreklerin Büyükçekmece sevgisi kağıda döküldü

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nin düzenlemiş olduğu “Öykü ve Mektup Yarışması Ödül Töreni” Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleşti.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya katılan 110 öğrenci, mektup dalında Büyükçekmece'ye olan sevgilerini kaleme aldı.

Öztürk ve Kaya birinci oldu

Yarışmaya katılan minikler mektuplarında Büyükçekmece Sevgisini anlatrken, öykü yarışmasının konusu ise serbest olarak belirlendi. Küçük yaşlarda başlayan hayal gücünün zenginlikleriyle mektuplarını yazan minikler Büyükçekmece’ye olan sevgilerini satırlara döktü. Öğrencilerin yazmış oldukları öykü ve mektuplar jüri ve yazarlar tarafından değerlendirildi. Finale kalan 25 öğrenci arasında mektup dalında birinci Yalçın Çiftçioğlu İlkokulu’ndan Buse Öztürk, öykü dalında ise Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Beyza Betül Kaya oldu.

"Yazmak için okumak şart"

Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, “Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün sizlere sevgi ve selamlarını iletiyorum. Başkanımız hepinizi kucaklıyor, hepinizin gözlerinden öpüyor. Yazmak çok güzel bir şey fakat yazmak için önce okumak gerekir. Ne kadar çok okursanız kelime dağarcığınız o kadar çok gelişir. Yazmak sizin doktorunuz, yazmak sizin psikologunuzdur. Yazmak sizin arkadaşınız ve ailenizdir. Okumayı ve yazmayı hiçbir zaman bırakmayın” şeklinde konuştu.

Törene katılan Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Reşit Oral ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Karagözoğlu yarışmalarda ilk 5’e girmeye hak kazanan öğrencilere hediyelerini takdim etti.