Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Kazak Şair Süleymanov'a Fahri Doktora

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Kazak Şair Süleymanov'a Fahri Doktora

ANKARA (AA) - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü, doğumunun 80'inci yılında Kazak şair ve kanaat önderi Olcas Süleymanov’a, fahri doktora...

ANKARA (AA) - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü, doğumunun 80'inci yılında Kazak şair ve kanaat önderi Olcas Süleymanov’a, fahri doktora verdi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleşen törene, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseyinov, Kazak Şair Olcas Süleymanov, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Junusov, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyeleri, Kazak öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törene, Süleymanov'un eserlerinin okunması ve biyografisinin konuklarla paylaşılmasıyla başlandı.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, yaptığı açılış konuşmasında, ülkesinin kanaat önderi olan Süleymanov'un Kazakistan'ın bağımsızlık kazanmasında büyük katkılarının olduğunu belirterek, "Süleymanov, Sayın Cumhurbaşkanımız Nursultan Nazarbayev ile onca yıllık dostluklarını zaman zaman toplumsal konularda görüşlerini bildirerek izlenen politikalara destek vermektedir" dedi.

Süleymanov'un tüm çalışmalarının ilerleyen dönemde Türkçeye kazandırılması temennisini bildiren Tüymebayev, "O, Kazak ozanlarının cesaret uyandıran nağmeleriyle yazan ve sadece Türk dünyası değil, Avrasya coğrafyası genelinde ün kazanan bir şairdir" şeklinde konuştu.

Daha sonra, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Süleymanov’a cübbe giydirerek, fahri doktora diploması verdi. Süleyman'a ayrıca, Kazakistan-Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme madalyası ve teşekkür plaketleri takdim edildi.