Bebekler nasıl beslenmeli?

Bebekler nasıl beslenmeli?
Güncelleme:

Bebeklerin beslenmesi konusunda dikkat edilecek geniş kapsamlı maddeler bulunmakta.

Hayata başlangıç yeni bir hayata gözlerini açma ve hiçbir şeyden haberi olmayan varlıklardır bebekler. Bebekler çoğu ailenin hayali ve sevimli varlıklardır. Bebeklerin beslenmesi konusunda ise dikkat edilecek geniş kapsamlı maddeler bulunmakta. Bunları kısaca açıklamak gerekir ise bebeklerin beslenmesi konusunda büyüme çağındaki beslenme koşulları ve yöntemleri çok önemli. Çünkü bebekler ilk doğduklarında beslenmeleri ile kemik şekilleri oluşmakta ve yapıları oluşmaktadır.

Tamamı ile hekim kontrolünde ve önerilerinde beslenen bebekler sağlıklı bir şekilde büyürler. Bu da hayatları boyunca sağlıklı yaşamalarına ve yapılarını sağlam temeller üzerine kurmaya sebep olur. Dördüncü aya kadar bebekler tamamı ile anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütünde bulunan besinler hem kolay hazmedilebilir hem de bebekleri birçok hastalıktan korur. Anne sütü hiçbir şekilde üretimi sağlanamayan tamamen insanlığın yapısına ait bir üründür ve üretilmesi imkânsızdır. Faydaları oldukça yoğun ve en üst seviyede olan anne sütü ile birlikte ek olarak verilen ufak besinler anne sütünün faydalarını etkileyebilir. Bu yüzden doğumdan sonraki 4 ay içerisinde bebekler yalnızca anne sütü ile beslenmelidir.

Dördüncü aydan sonra ise dört ile altı aylık arasındaki bölümde bebeğin durumuna göre ek gıdalar kullanılabilmekte olduğu gibi duruma göre altıncı aya kadar da yalnızca anne sütü bebeğe yeterli olabilir. Altıncı aydan sonra ise ek gıdalar ile beslenme yapılmalıdır. Ek gıdalar arasında ise en önemlilerinden bir kaçı ise şu şekilde. Muhallebi, sebze çorbası, meyve suyu, yoğurt, yumurta, çeşitli çorbalar, ufak boyutlarda köfte, balık ve benzeri et besinleri de verilebilir. Bebek 9 ile 12 aylık olduğunda ise yemek konusunda daha da özen gösterilmelidir. Çünkü tam gelişim sürecine geçilmiştir. Bebek 1 yaşına geldiğinde ise ekmek, reçel, bal, sebze, patates gibi normal ürünler ile beslenmelidir.