En çok meme estetiği mutlu ediyor!

En çok meme estetiği mutlu ediyor!
Güncelleme:

Uzmanlar: "Memesini büyüten kadının yürüyüşü bile değişiyor" diyor...

Bir zamanlar belli isimlerle özdeşleşen ve çoğumuzun kendisinden çok uzak bulduğu estetik uygulamalar, artık dünyamıza fazlasıyla sızmış durumda... Kimimiz küçük dokunuşlarla daha iyi görünmek, kimimiz ise eskiye göre çok kolaylaşan estetik cerrahinin sağladığı olanaklarla kendimizi daha genç ve güzel hissetmek istiyoruz. Hızlı ve ritmi yüksek yaşama uygun, sosyal yaşamı fazla etkilemeyen ve iyileşme süresi hızlı olan estetik girişimler, günümüz estetik anlayışını en doğru şekilde yansıtıyor. Estetik cerrah Prof. Dr. Ahmet Karacalar, özellikle, ‘minimal invaziv cerrahi’ olarak bilinen az izli ve iyileşmesi hızlı yöntemlerin gösterdiği gelişmenin çok hızlı olduğunu ve bu yöntemlerden iyi sonuçlar alındığını söylüyor.

MODADAN ETKİLENİYOR

Prof. Dr. Ahmet Karacalar, Türk kadınının sıklıkla meme büyütme operasyonu yaptırdığını söylüyor ve memenin kadınlığın sembol organı olarak görülmesinin, küçüklüğü durumunda ortaya çıkan sıkıntıda kişiyi kolaylıkla cerrahiye yönlendirdiğine dikkat çekiyor. Bundameme büyütmenin küçültmeye göre daha hızlı ve kolay olmasının payının büyük oluşu önemli rol oynuyor. Estetik girişimler de, tıpkı giysi veya ayakkabı tercihlerimiz gibimodadan fazlasıyla etkileniyor. Modanın açıkta bıraktığı ya da daha çok vurguladığı beden parçasının estetiği, daha çok yapılıyor.

Prof. Dr. Karacalar, “Benzer şekilde büyük göğüslü aktrislerin ön planda olduğu dönemlerde kadınların daha büyükmemelere sahip olma talepleri artıyor” diyor ve ekliyor: “Operasyon geçiren kadınların kendilerini daha dişi hissettikleri, özgüven artışı yaşadıkları ve daha özgür oldukları duygusuna kapıldıkları görülüyor. Bu kadınların yürüyüşlerinde ve duruş alışkanlıklarında değişikler oluşuyor. Giyimve iç çamaşırı seçimlerinde bile farklılıklarmeydana geliyor.” Türk kadınındameme büyütmede, endoskop yardımlı koltuk altından girişle ilgili gelişmeler diğerlerine oranla daha yeni bir yöntemolarak öne çıkıyor. Prof. Dr. Karacalar, kas zarı altı uygulamaların ve kök hücreylememe dirileştirmenin de yeni yaklaşımlar arasında yer aldığını dile getiriyor.

YÜZLE UYUMLU BURUNLAR

Karacalar, burun vememe büyütme estetiğinin kişiyemutluluk verme açısından diğer işlemlerden önde göründüğünü söylüyor ve bu işlemlerin yüz ile bedende radikal ve etkileyici değişikler yaparken, izsiz ya da az izle sonuçlanmasının mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Burun estetiğinde doku yapıştırıcı kullanımıyla tamponsuz, acısız ve çok daha hızlı iyileşen sonuçlar elde etmekmümkün oluyor. Günümüzde burun estetiği sadece daha güzel görünmek için değil, gençleşme işlemlerinin de bir parçası olarak uygulanıyor. “Geçmişin kavisli burunlarının yerini hatları yüzle daha uyumlu ve ayrıntıları net burunlar almaya başladı” diyen Karacalar, hastaların tercihlerinin de bu yönde olduğunu belirtiyor.

BACAK UZUNLUĞU BOYUN DÖRTTE BİRİ KADAR OLMALI

PROF. Dr. Ahmet Karacalar, kendi geliştirdiği ve ‘superdry tekniği’ olarak adlandırdığı bacak şekillendirme işleminin, kalın ve çarpık bacaklarda oldukça etkili sonuçları olduğunu belirtiyor. Karacalar, güzel bir bacağın nasıl olması gerektiğini şöyle özetliyor:

* Alt bacağın iç yüzünün, bacak dışına göre daha az kavisli olması gerekiyor.
* Bacağın uzunluğunun kişinin boyunun dörtte biri kadar olması ideal bulunuyor.
* Bacak çevresinin en fazla olduğu yerin ölçüsünün, bacak uzunluğunun dörtte üçü kadar olması gerekiyor.
* Bacak ortasının çevre ölçüsünün bacağın en geniş yerinin yaklaşık yarısı kadar olması isteniyor.

ERKEKLERİ SEVİNDİRMEK DAHA KOLAY

ESTETİK operasyonların zorluğuyla ilgili bir cinsiyet ayrımı yapmak mümkün olmasa da, kişilik ayrımı yapılabiliyor. Aşırı mükemmeliyetçi kişilikleri, obsesifleri ve pasif bağımlıları mutlu etmenin çok zor olduğu belirtiliyor. Estetik operasyon sonuçlarının en çok erkekleri mutlu ettiğine dikkat çekiliyor.

MİMİKLERİ YOK EDEN BOTOKS İŞLEMİNE SON

BİRBİRİNE benzeyen yüzler yaratan, yapıldığı belli olan ve kişiye mimiklerini kaybettiren şablon botoks uygulamaları yerine ‘harmonik botoks’, kişilerde daha doğal bir görünüm ve gençleşme sağlıyor. Çizgilerin altına yapılıp dışarıdan bakıldığında sosis gibi bir görüntü veren dolgular yerine, yüzün konturlarını düzelten ve dışarıdan belli olmayan dolgu uygulamaları cerrahi olmayan alanlardaki değişimler olarak dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Karacalar, “Yüzün 80 kası var ve bunlarla 7 bin farklı yüz ifadesi gerçekleştirmek mümkün. Şablon botoks yerine gerçekleştirilen mimik tasarımı, kişiye doğallık sağlıyor” diyor.

Mimik tasarımı yapmak için kişinin yüzünü, mimik kaslarının yerini ve gücünü bilmenin yanında uygulamanın yapılacağı kişinin tarzı hakkında da fikir sahibi olmak gerekiyor. Karacalar, “Meslek grupları, yaş, kişilik ve cinsiyet; botoks planlamasında dikkate alınması gereken noktalar. Uzmanın, kişinin mimik kası dağılımına göre farklı tasarımlar yapması gerekebilir. Özellikle aktörler, aktrisler, tiyatro oyuncuları, ekran yüzleri ve rekabete dayalı iş sektörlerinde çalışanlar için, mimik tasarımı kariyer estetiğinin parçasıdır” diyor.  (HT Sağlık)