Greyfurt cildinize de iyi gelir...

Greyfurt cildinize de iyi gelir...
Güncelleme:

Greyfurt, limon, mandalina ve portakal kabukları cilt bakımında çok etkili ve önemli bir noktada..

Gittikçe bilinçlenen toplum, artık daha çok doğal besinler ve ürünlere yöneliyor. Ne şanslıyız ki, ülkemiz her ne kadar küresel ısınmadan etkilenmeye başlamış olsa da, her mevsim pek çok meyve ve sebzeyi doğal olarak üretebiliyor. 

Cildinizdeki gözenekler açılmaya başladıysa, kuru veya karma bir cilt tipiniz varsa, cildinizde siyah noktalar veya sivilceler varsa kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu doğal maske tam size göre.

Maskeyi; sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere yaparsanız bir hafta içerisinde, cildinizde gözle görülür bir fark olduğunu hissedeceksiniz. Bu maskeyi uygularken en önemli şey meyvelerin suyunu değil kabuklarını kullanmanız. Portakal, greyfurt, mandalina, limon zaten genelde tüketilen ve hemen hemen çoğu evde zaten bulunan meyveler. Bu meyvelerin kabuklarını rendeleyin ve bir kaba koyun. İçine iki kaşık bal ekleyin. Alerjik bir cildiniz varsa ya da yağlı bir cilde sahipseniz bu maskeyi uygulamanızı tavsiye etmem. Karışımı sabah, akşam veya akşamları cildinize uygulayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Aynı maskeyi meyvelerin suyunu ekleyip bal eklemeden selülitli bölgelerinize uygulayın.

Gizem Pekdemir
Güzellik Editörü