Elleriniz artık yaşınızı ele vermeyecek

Elleriniz artık yaşınızı ele vermeyecek
Güncelleme:

Teknolojinin gelişmesiyle beraber her geçen gün plastik cerrahi ve estetik uygulamalar da artıyor.

Yüze ve vücuda yapılan çeşitli uygulamalar gerçek yaşınızı örtbas etse de, eller ne yazık ki bunu ortaya çıkarıyordu. Ancak artık yeni tedavi yöntemleri ve müdahalelerle bundan kurtulmak da mümkün oluyor. “Ellerinden kaç yaşında olduğu artık belli olmayacak” sözüyle dikkat çeken Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara genç görünümlü ellere sahip olmanın sırrını paylaşıyor.

Plastik cerrahi ve estetik uygulamalar her geçen gün ihtiyaçlara göre değişiyor. Daha önceleri tüm uygulamalara rağmen ellerimiz yaşımızı ortaya çıkarıyordu, artık bu korkulu rüya da son buldu. Op. Dr. Defne Erkara zahmetsiz ve acısız bir operasyon ile cildin kalitesini artırarak, biyolojik yaşın azaltılabileceğini belirtiyor.

Kişinin kendi yağından dolgu ile en az 10 yaş genç ellere sahip olun

Hiç hoşlanmadığımız yağlarımız plastik cerrahide vazgeçilemeyen dolgu malzemeleri olarak kullanılıyor. İnsan ömrü uzadıkça yaşlanmanın getirdiği kırışıklıklar da rahatsız edici hale geliyor. Bunun en büyük sebeplerinden birinin de deri altı yağ dokularının azalması olduğunu belirten Op. Dr. Defne Erkara “Yaş ilerledikçe cildin kalitesi düşüyor ve ihtiyaç duyulan dolgu miktarı da artıyor. Özellikle yaşımızı ele veren en dikkat çeken bölge de ellerimiz oluyor. Kişinin kendine ait canlı hücreler ile ellerde kalıcı sonuçlar elde ediyoruz ve en az 10 yaş gençleştiriyoruz” diyor.  

Aynı gün taburcu olunabiliyor  

Tüm bu işlemler lokal anestezi ile yapılıyor ve hastalar aynı gün içinde sosyal hayatına kaldıkları yerden devam ediyor. Kısa sürede kalıcı çözüm olduğunu belirten Dr. Defne Erkara  “Kök hücre ve kök hücreden zengin yağ dokusu uygulamaları sonuçların en çabuk görüldüğü işlemlerdir. Ayrışmış yağ hücreleri kapalı bir sistem içinde atravmatik olarak tekrar süzülüyor. Kapalı sistemde hava ile temas etmeden kalan hücreler yağ enjeksiyonu sırasında canlılıklarını sürdürüyorlar. Daha sonra hiçbir ekstra işlem yapılmadan gerekli bölgelere enjekte edilecek bu canlı hücreler transfere hazır hale geliyorlar ve kişi hemen taburcu olup normal hayatına geri dönüyor” diyor.