Limonlu şampuanınızı evde kendiniz hazırlayın

Limonlu şampuanınızı evde kendiniz hazırlayın
Güncelleme:

Saç bakımı ve güzelliğiniz içinde limon kullanabilirsiniz.

Hazırlayacağınız bu şampuan sayesinde saçlarınız yumuşayarak kolay şekil almasının yanısıra yaz esintisi gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. Güçlü bir etkiye sahip olan limon aynı zamanda saçlarınızın bakımını da sağlar.

Limon Şampuanı Malzemeleri:

2 limonun kabukları
50 gr beyaz yağlı sabun
750 ml içme suyu
50 ml alkol (70%)
10 gr potasyum karbonatı
7 damla limon yağı

Limon Şampuanı Hazırlanışı:

Önce limonları iyice yıkayıp, kabuklarını ince bir şekilde soyun. Bir taraftan da içme suyunu kaynatmaya başlayın. Ardından soyulmuş limon kabuklarının üzerine bu sudan 250 ml dökün ve daha sonra kapağı kapalı tutarak 20 dakika kadar kaynatın. Geri kalan suyun içine sabunu koyun ve kaynar suyun etkisiyle tamamen çözülmesini bekleyin.

Sabun iyice eridikten sonra karışıma potasyum karbonatını ekleyin. Tüm bu karışımı, sabun çözeltisi 250 ml olana kadar tahminen 25 dakika kadar kaynatın. Ardından ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.

Diğer tencerede haşladığınız limon kabuklarını bir süzgeçten geçirip ezin. Sonra sabun çözeltisini ve limon suyunu karıştırın. Limon yağını da alkolle çözerek bu karışıma ekleyin. Son olarak tüm karışımı iyice soğutun ve uygun bir şişeye koyup, kullanın.

Önemli Not : Limon şampuanıyla yıkanan saçların birkaç kez durulanması gerekmektedir. Bu da en iyi limon suyu veya bitki sirkesiyle olur.