İşinizde yükselin !

İşinizde yükselin !

İşinizde yükselmenin yollarından haberdar mısınız?

 

LEYDİTURK.COM/ ÖZEL

İşinizde yükselmeniz için birkaç önerimiz var:

- Patron gibi davranın. Sorumluluk almak istediğinizi bilmek üstünüzdeki patronunuzu etkiler. Diyelim bir üzerinizdeki patron ayrıldı ve siz onun işini istiyorsunuz, doğru bir cümle sarf ederek belirsiz iş ortamında yükselmenizi sağlayabilirsiniz.
      Örnek cümle bu tip olabilir: Sayın X, Sizden terfi talep etmek istemiyorum fakat      patronumun yaptığı işlere ben dehakimim. Yerine yeni biri bulunana kadar onun işlerinden birkaçını uygun görürseniz üstlenebilirim.

- Piyasadaki değeriniz iyi bilin. Ofis içerisindeki maaş dengesinden haberdar olun ama bunu yaparken kesinlikle belli etmeyin. Çıkan sonuca göre işyerinizdeki durumunuzu değerlendirin.

- Ofis içerisinde sizi destekleyecek bir arkadaş edinin. İş yerinde işler her zaman rast gitmez bu yüzden sizi tanıyan ve arka çıkacak bir iş arkadaşınızın olması önemli.

- İşinizi elinizde tutmak için maaşınızdak sıkça şikayet etmemeniz yerindedir fakat buna alışırsanız kendinizi sürekli olarak piyasa değeri altında çalışıyor bulabilirsiniz. Açık açık neden daha fazla ücreti hak ettiğinizi bir kağıda yazıp kendinize okuyun ve patronunuza hangi nedenden bahsedeceğinizi planlayın.

- Yükselen bir sektöre geçin. Eğer bulunduğunuz yer bir kağıt şirketiyse zamanla bu sektörün zayıflayacağını tahmin edebilirsiniz bu yüzden internet, moda, güzellik-bakım, inşaat vb. sektör kollarında kendinize iş aramalısınız.

- Herkese kendinizi sevdirmeye çalışmayın. İşinizde ilerlemek ve büyümenin anahtarı herkes tarafından sevilen kararlara imza atmak değildir. Unutmayın ne yaparsanız yapın mutlaka size karşı fikir üretecek ve sizi negatif etkileyecek tepkilerle karşılaşabilirsiniz.

- Size bir iş verildiğinde baştan ‘‘yapamam’’ demeyin. Teknik bilgi eksikliği dışında bir çekinceniz yok ise cesur olun ve o işi halletmeye çalışın. İlk önce başarmayı denemelisiniz ve eğer başarısızlığa ulaşırsanız patronunuza söyleyin.

- Karakteriniz ve kariyer hedefiniz arasındaki ilişki çok önemlidir. Kendinize uymayan veya aşırı yüksek noktalarda son bulan kariyer hedefleri sizi gereksiz strese sokar.



Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.