Nefis ikramlık kurabiyeler

Nefis ikramlık kurabiyeler
Güncelleme:

Ani bir misafir geldiğinde elinizin altında ikramlık bir şeylerinizin olmasını ister misiniz?

BADEMLİ KURABİYE

Malzemeler

200 gram yağ
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudraşekeri
300 gram badem
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta

Bademli Kurabiye Yapılışı

Yağı, un ve pudraşekeriyle karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru dinlenmesi için kenara alın. Bademleri robota alıp çok ince çekin. Bademlerin üzerine tozşekeri ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Küçük tart kalıplarına yerleştirin. Hamurların içine, bademli karışımdan dilediğiniz miktarda dökün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kalıplar soğuduktan sonra kurabiyeleri çıkartın ve servis yapın.

DAMLA SAKIZLI UN KURABİYESİ

Malzemeler

100 gram yağ
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 su bardağı un
2 küçük parça damla sakızı

Üzerine:

2 çorba kaşığı pudraşekeri

Damla Sakızlı Un Kurabiyesi Yapılışı

Derin bir kaba yağı ve pudraşekerini alıp, iyice karıştırın. Ardından unu ekleyip, iyice yoğurun. Bir süre buzlukta beklettiğiniz damla sakızını iyice dövdükten sonra hamura ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Elinizi yağlayıp, hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Yuvarlayıp, hafifçe bastırarak yağlanmış tepsiye ikişer parmak aralıklarla dizin. 170 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi koyup, ısıyı yarıya düşürün. Yaklaşık 30 dakika, kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.

HİNDİSTANCEVİZLİ BİSKÜVİ

Malzemeler

100 gram margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı un
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
1 çorba kaşığı Becherovka


Hindistancevizli Bisküvi Yapılışı

Tozşeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırarak krema haline getirin. Becherovka'yı ekleyip karıştırın. Üzerine unu eleyin ve hindistancevizini ekleyin. Yoğurmadan karıştırarak unu yedirin. Hamuru yuvarlayarak 5 cm kalınlığında rulo yapın. 1'er cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri elinizle hafifçe yassılaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp bisküvileri yerlerinden oynatın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra