Akla zarar bir komplo teorisi

Güncelleme:
Gelin bir komplo teorisi geliştirelim
 
Malum, Türkiye, İran ile bir uranyum takas anlaşması yaptı. İran’ın tehdit yaratan uranyumları ne hikmetse artık Türkiye’de saklanacak. Hem de deprem riskinin yaşandığı İstanbul’da.
 
İran’ın nükleer tehdit oluşturması muhtemel tesislerine yıllardır uluslar arası kuruluşlar ve temsilciler araştırma ve incelemelerde bulundular. Fakat hiçbir sonuç alınamamıştı. Tüm bunlar olurken İran nükleer programına devam edeceğini açıkladı. Yıllardır tehdidi kabul etmeyen İran neden uranyum takasını kabul etti?
 
Dünya’nın jandarması ABD, Irak’a haksız saldırısının dünya kamuoyundaki izlerini silme adına İran için gerekçe üretiyordu ama bulamadı… Fakat Amerika’nın Ortadoğu’yu şekillendirme çalışmasından asla taviz vermeyecektir. Bunun için orta doğuda yeni bir savaş kaçınılmazdır.
 
Bildiğimiz ABD plansız, dış müdahalesiz, savaşsız yapamaz. BOP rafa kalktıysa yerine mutlaka başka bir plan yürürlüğe konmuştur. Çünkü ekonomisi savaşa bağlı ve silah tüccarlarının daha çok kan dökülmesine ihtiyaçları var.
 
Amerika’nın Irak ve Afganistan’dan sonra sırasıyla İran ve Türkiye’ye de saldıracağı komplo teorisyenleri tarafından çok konuşuldu. Büyük Ortadoğu Projesi ile Ortadoğu ve yakın Asya’nın coğrafyasını değiştirmeye karar veren ABD, Obama ile birlikte planı revize ettiğini ve BOP’un yürürlükten kalktığını açıklamıştı.
 
Amerika’nın İran’ı tehdit etmesinin yegâne sebebi nedir? Rusya’nın kurduğu ve desteklediği nükleer tesisler, nükleer silah bulundurma ve silah üretme ihtimali… Bunun için sebep olarak İran’ın uranyum zenginleştirme çalışmalarını örnek gösteriyorlardı.
 
Uranyum takas anlaşmasının yapılmasından sonra başbakan Erdoğan “bizde uranyum zenginleştireceğiz” demişti. Türkiye Rusya ile anlaşmaya vardı ve Sinop ve Mersin’de nükleer tesisler kuracak...
 
İnsanın aklına geliyor, düşünmeden edemiyor. Parçaları birleştiriyoruz. Dedim ya bu yazıyla komplo üretiyoruz… Amerika zenginleştirdiğimiz uranyumlar için sakın bize saldırmasın? Hem de Rusya’nın kurduğu nükleer tesisler de zenginleştirilen uranyumları sebep göstererek… İşin ucunda ABD olunca kim olmaz diyebilir?
Neden olmasın değil mi?
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar