Değişimler ve dönüşümler...

Güncelleme:

Sevgili haber 3 takipçileri; bundan böyle belli periyodlarda yazı ve yorumlarımla bu köşeden sizlerle birlikte olacağım. Özellikle son yıllarda kamuoyu araştırmaları, hiç olmadığı kadar siyaseti manuple etmek için kullanılmaya başlandı. Bu durum bende sadece araştırma sonucu vermeyi değil, aynı zamanda ülkede olup bitenleri yorumlama ve doğru bildiklerimi sizlerle paylaşma ve tarihe not düşme fikrini verdi. Bu fikri Haber 3 yöneticileriyle paylaşınca onlar da bana bu mecrayı açarak sizlerle buluşmamı sağladı. Bu nedenle yazıma bana bu imkanı sağlayan haber3 ailesine teşekkür ederek başlıyorum.

Ben sektöre 1989 yılında Sonar Araştırmanın kurucu ortağı ve ilk Genel müdürü olarak girdim ve 8 yıl bu görevi sürdürdüm. Özellikle siyasi içerikli kamuoyu araştırmaları yapanlar, siyasetin baş rol oyuncuları ile kolaylıkla yakın temas sağlayabildiklerinden, aktif siyaset sahnesinden çok kolay rol teklifi alabiliyorlar. Bu teklif kabul edildiğinde ise objektif araştırma yapabilme imkanı da ortadan kalkmış oluyor. Bunu, içlerinde benim de olduğum birçok araştırmacının, bu serüveni yaşadığını bildiğim için söylüyorum. O yüzden ben 1997 yılında Sonardaki görevimden ayrıldım, siyasi tarafımı belirledim ve araştırmacı birikimimi taraf olduğum görüşe danışman olarak aktardım. Doğrusunun bu olduğuna inandığım için böyle davrandım.

Ne zaman ki Araştırmalar adaletten sapmaya , bir maniplasyon aracı olarak görülmeye ve siyaseti dizayn etmeye başladı, işte o zaman tekrar yeni bir şirket kurmaya ve kamuoyuna objektif veri üretmeye karar verdim. İşte bu duygularla THEMİS ARAŞTIRMA’yı ülkemizdeki her türlü adaletsizliğe, mitolojideki adalet tanrıçasına atıfta bulunarak kurdum.

31 Mart seçimlerinden 13 gün önce Sayın Ekrem İMAMOĞLU ile Maltepede gittiği bir kapalı salon toplantısında bir araya geldik. Kendisine ‘’ Başkan seçimde siz  49,3 Binali bey 48,4 alıyor bu seçim karakolda bitecek’’ diyerek esprili bir ayak üstü sunum yapmış ve gülüşerek ayrılmıştık. Aynı gün sonuçlarımız Haber 3 ve Gerçek Gündem haber sitelerinde  yayınlandı. Gerçekten seçim karakolda bitti ve yaklaşık yarım puanlık sapma ile bu seçimden yüzümüzün akı ile çıktık.

Bilahare 23 haziran yenileme seçimlerinde Konda hariç ki (o da bizden bir hafta sonra kararsızları dağıtmadan sonuç verdi) bütün firmalar -2 ila +3 puan aralığında farklarla seçimin sonuçlanacağını ön gördüler. Biz ise 13 gün önceden seçimin  53,4 ile EKREM İMAMOĞLU’nun lehine sonuçlanacağını öngördük ve en başarılı seçim sonucunu veren şirket ünvanını muhafaza ettik.

Bu başarımızın altında elbette , örnek planlarımızın hassasiyetle yapılmış olması , denek seçimlerimizin de aynı hassasiyetle tesbit edilmiş olması ve en önemlisi hiçbir etki altında kalmadan, tavizsiz uyguladığımız bilimsel yöntemler vardır.

Bundan sonra bu köşeden yapacağımız bilgilendirme ve yorumlarımızla, olup bitenlerin, ülkenin geleceğini nasıl şekilleneceğine ilişkin ışık tutmasını hedefleyeceğim. Birlikte ülke gündemini ve kamuoyundaki değişim ve dönüşümleri takip edeceğiz. Bir sonraki yazımızda buluşmak umuduyla şimdilik kalın sağlıcakla.

Değişimler ve dönüşümler... - Resim : 1

Diğer Yazıları
Ekrem beye açık mektup
Tarihe not düşüyorum
Adalet mülkün temeli
Zeytin