Dön baba, dönelim

Güncelleme:

Gezi eylemlerinin başlamasının üzerinden bir ay geçti, Taksim Gezi parkındaki kalabalık gün geçtikçe artıyor.

Olayların başından beri gezi direnişçilerini twitterdan takip eden “sanat üretemeyen sanatçıların” gezi eylemcilerinin yanında olduğunu gösteren twitler atmaya başladıkları görüldü.

Önceleri gezi parkı ve eylemlere ilgisiz görünen anlı şanlı Türk medyası uluslar arası kanalların ilgi göstermesinden dolayı gezi eylemlerini ucundan göstermeye başladılar. Kamera önünde gösteri yapmayı seven Türk sanat üretemeyen sanatçıları, kameraların sayısının artmasından sonra gezi direnişçilerinin yanlarında görünür oldular.

Müjdeler olsun sayın seyirciler
Türkiye gezi olayları ile uğraşa dursun Türkiye’nin gelecek 10 yılının su tüketiminin yapıldığı bizzat yetkililerce açıklandı. Gaz üretiminin pahalı olmasından dolayı sayın muktedir önemli bir projeyi ekranlardan açıkladı… Bu açıklamayı tüm kanallarımız canlı yayınladı…
Muktedir açıkladı: “Bundan sonra başta nohut ve kuru fasulye olmak üzere kendi gazımızı artık kendimiz üreteceğiz”. Müjdeler olsun.
“Bunlara az bile” diye hep bir ağızdan nakarat tuttu, onlar.

Gezi olaylarına katılanların sayısındaki ciddi azalma kalabalığın artmasını fırsat bilip parka giden sanat üretemeyen sanatçıları harekete geçirdi. Hepsi sırasıyla “aslında biz destek olmadık, orada neler yaşamıyor görmek istedik” türü açıklamalarla kıvrak bir dönüşe imza attılar. Kimisi okunaklı ama anlaşılmayan bir dille “yağ döktüm yollarına” şarkısını söylemeye başladılar.

İyi uykular sayın seyirciler
Türk polisinin kahramanlığı sayesinde kesilen ağaçların yerine altı fidan toprağa verildi.
Bu fidanları birer birer toprağa veren ve içinde bakkal, manav gibi meslek sahiplerinin olduğu bilumum esnaf sinirlenerek ellerine geçirdikleri palalar ile isyan ettiler.

Gezi eylemlerinin temel sebeplerinden birisinin Taksim’e yapılacak olan AVM’ye karşı gelmek olduğunu bilen kahraman Türk esnafı, esnafın baş düşmanı olan AVM’nin yapılmasını engellemek için otobüs duraklarındaki insanları palaları ile öptüler, karanlık gizli sokaklarda, köşe başlarında AVM’ye karşı eylem yapanlara sopalar ile teşekkür ettiler.

İyi reklamlar sayın seyirciler
Taksim anıtının etrafının döner şekli bazı Türk, sanat üretemeyen sanatçılarına da örnek oldu.  Eylemlerin ön saflarda yer alan sanat üretemeyen sanatçılar birer birer “aslında biz onlardan değildik” demeye başladılar. Dünyanın dönüyor olmasından ve Türkiye sanat ve siyaset tarihin bu tür dönme eylemine alışkın olmasından dolayı hiç bir muhalif bu dönekleri eleştiremedi.

İyi seyirler sayın seyirciler
Yabancı kameraların Türkiye’deki olaylara olan ilgisinden utanan kahraman Türk medyası bugünlerde gezi eylemlerinin analizini çıkarıyorlar. Ama bir türlü karar veremediler… Gezi eylemcilerinin arkasında kim var?
Faiz lobisi, uluslararası sermaye, Türk sermayesi, uluslar arası medya, Cehape, Ergenekon…

Onlar her şeyi açıklayacak sayın seyirciler

www.twitter.com/yolagiden

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar