Kamer Genç, Doğan Gurubu ve tasfiye süreci

Güncelleme:

Türkiye’de gündem o kadar hızlı değişiyor ki. Bazen yetişmek mümkün olmuyor. Hatırlayacaksınız. Geçen hafta içinde tüm gazetelerde manşet haber olmuştu. Milletvekili Kamer Genç meclise bir soru önergesi vermişti.

Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Radikal yazarı ve Başbakanlık eski Basın müşaviri Akif Beki ile Milliyet gazetesi yazarı Taha Akyol’u ‘’Erdoğan’ın kalemşorları’’ olarak niteledi ve şu soruları yöneltti:

Gazetelerde yer alan bir tasfiye listesi doğrultusunda, Doğan Grubunda çalışan bazı yazarların işlerine son verilmesi konusunda sizin tavsiye ve telkininiz var mıdır?

Eskiden beri yandaşınız ve kalemşorlarınızdan olan Ahmet Hakan, Taha Akyol ve Akif Beki’nin Doğan Grubu gazetelerinde çalışmalarında, sizin bir katkınız var mıdır ?’’

Bu soru önergesi açıkçası bana biraz komik geldi

Akif Beki sonuna kadar bir “Erdoğancı” olabilir. Radikal Gazetesindeki yazılarında AKP eleştirisi çok fazla bulmak mümkün görünmüyor. Aksine bazı yazılarında hala eski görevi Başbakanlık Basın Müşaviri izlerini hissediyorsunuz. Normaldir.

Fakat Ahmet Hakan “eski mahalle” yi terk ettiğini açıklayan ve yazılarında zaman zaman AKP’ yi eleştiren ve sık sık Akif Beki ile “çatışan” bir yazar. Ahmet Hakan’ın gerçekte kendisini AKP fikrine ve AKP içindeki bazı siyasetçilere yakın hissediyor olsa dahi bunu yazılarına çok fazla yansıtmadığını açıkça görebiliyoruz.

Anlaşılan o ki; bu önergeyi meclise sunan Kamer Genç’in kafasında “tasfiye süreciAKP daha kurulurken başlamış. Çünkü Ülkücü kimliği ile tanınan Taha Akyol 1992 yılından beri Milliyette yazıyor. Ve bu tarihte AKP henüz kurulmamış.
 
Bırakın Doğan Gurubuna yazar yerleştirebilecek gücü elinde bulundurmayı veya kurduğu partisinin tek başına iktidar olmasını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında İstanbul Belediye Başkanı seçildi. 1997 Yılında Siirt’te okuduğu şiirden dolayı siyaset yapma cezalısı oldu.

Yani o dönemde Erdoğan sert açıklamalarda bulunan ve “Milli Görüşçüler için” gelecek vaat eden radikal bir siyasetçi... O kadar.

Kamer Genç dahil hepimizin bildiği gibi AKP 2001 yılında kuruldu. Meclise girmesi bile tartışmalı olan ve yapılan ilk seçimde kurucu başkanının siyaset yasaklı olmasından dolayı meclise giremediğini düşündüğümüzde soru önergesinde 1992 yılından beri Doğan Grubu yayın organlarında görev yapan Taha Akyol ismini görmek ve Akyol’un “Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirileceğini” düşünmek komik ötesi oluyor.

Ve haliyle insanlarda küçük bir tebessüm uyandırıyor.

İşin birde Doğan Gurubu tarafı var. Doğan Gurubu bu önerge ile zan altında bırakılıyor. Bu önergeyi duyan ve okuyan herkes Doğan Gurubu Gazeteleri içindeki öteki mahalle yazarlarının “bir güç” tarafından yerleştiğini düşünebilir.

Oysa Doğan Gurubu gazeteleri farklı düşünen yazarları bünyesinde barındırarak demokrasinin bir gereği olarak çok sesliliğe önem vermiş ama temel ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu önergeye Başbakan Erdoğan kadar Doğan Gurubunda vereceği cevap olacaktır.

Siyaset ısınıyor

Geçtiğimiz günlerde Haber3.com’da yayınlanan Ebru Eğinlioğlu’nun Emekli Tümgeneral ve Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ile yaptığı röportajı okumuşsunuzdur. Osman Pamukoğlu 365 gün’de terörü bitireceğine o kadar çok inanmış ki!

Üstelik kendisine o kadar çok güveniyor ki, “kesin meclisteyiz” diyor. İddialı olmak zorunda yoksa oy alamaz. Halk üzerinde güven inşa edemez. Anlaşılan emekli asker olarak siyasete iyice ısınmış ve kuralları öğrenmiş.

Pamukoğlu, agresif ama MHP ile benzerliği kabul etmiyor. Hedef kitle olarak herkesimden oy istediğini belirtirken bile MHP’yi eleştiriyor. Anlaşılan “kemik” oyu yüzde sekiz olan MHP oylarını hedef seçmiş.

Bakalım yapılacak olan ilk genel seçimler mevcut 20-25 civarı partinin yanında Osman Pamukoğlu’nun Hak ve Eşitlik Partisi, Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Hareketi ve Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisi’nin hangisine ne kadar başarı getirecek.

http://yolagiden.blogspot.com

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar