Şampiyon Bursaspor ve 2.Daum vakası

Güncelleme:
 
Türkiye süper ligi şampiyonu dün oynanan karşılaşmalardan sonra belirlendi.
Bursa’da Bursaspor Beşiktaş ile, İstanbul’da da Fenerbahçe Trabzonspor ile final maçlarına çıktılar. İki şehirde aynı anda başlayan maçların sonucunda Türkiye “beşinci büyüğüne” kavuştu.
 
Türlü komploların ortaya atıldığı ligin son haftasında açıkçası çok umulan bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Ben de Fenerbahçe’nin kendi saha ve seyircisi önünde ne yapıp edip Trabzonspor’u yeneceğini düşünüyordum.
 
Trabzonspor aldığı sonuç ile, haftalardır ortalıkta dolaşan “kupayı Trabzon aldı, Fenerbahçe’ye yatar” dedikodularının önüne geçti. Böylece Trabzonspor onur mücadelesi yaptı ve komplo teorisyenlerini de yenmiş oldu.
 
Futbolda şans faktörünün yeri mutlaka var. Dünkü maçta da bunu net gördük. Trabzonspor kalecisinin inanılmaz kurtarışlarını saymazsak, dün Fenerbahçe’nin pek şansı yoktu.  
 
Fenerbahçe’nin bu ikinci acısı. Dün yaşananları 2.Daum vakası diye de nitelendirmek mümkün. 2006 yılında Denizli’de berabere kalarak şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırdıklarında da takımın başında Daum vardı. Açıkçası dünyada “büyük” olarak nitelenen kaç takım son maçta şampiyonluk verir bilemiyorum.
 
Fenerbahçe stadında yaşanan anons rezaletinin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Üstelik erken biten maç Bursa’daki maç!
 
Yani iletişim çağında böyle bir rezalet görülmemiştir. Yaptıklarını onaylamıyorum ama Fenerbahçe seyircisinin ruh halini anlayabiliyorum. Gururları ile oynandı, hayalleri ile dalga geçildi.
 
Sahaya şampiyonluk kutlamak için girenler neye uğradıklarını şaşırmışlardır. Bursaspor’un haklı başarısı herkesçe konuşulurken anons rezaletini de Fenerbahçeliler konuşmalıdır.
 
Hiçbir söz veya hiçbir takımın başarısızlığı Bursaspor’un başarısını gölgeleyemez. Artık “dört büyükler değil beş büyükler var ve timsah Türkiye liginde ses getirecek.
 
Bu inancın zaferidir. Hırsın, beraberliğin ve kendine güvenin göstergesidir. Türkiye liginin yeni şampiyonunu hep beraber ayakta alkışlamalıyız.
Tebrikler Bursaspor!
 
UEFA
 
Bugün Galatasaray'ın UEFA kupasını almasının 10.yıl dönümü. Keşke bu başarı başka kulüpler ve Galatasaray tarafından tekrarlansaydı. Yine de tarihi bir başarıdır. Kutlu olsun.
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar