Şili madencileri güzel öl(e)mediler

Güncelleme:

Bakan Ömer Dinçer SkyTürk haber kanalında katıldığı bir programda "Zonguldak'da grizu patlaması olduğu yerde göçük olsaydı, işçilerimizden hayatını kaybeden olmayacaktı ve sadece 3 günde çıkaracaktık. 560 metrede 3 günde çıkarırdık. Biz çok daha iyiyiz.” Demiş.

Bakan Dinçer  Şili'deki kurtarma çalışmalarının büyütüldüğünü de söylemiş" Niye o kadar büyütüyoruz Şili'de olup biten hadiseyi? Demiş.

Bu sözler madende hayatlarını kaybeden işçi-emekçi ailelerine hakaret değil mi? Türkiye’de en ufak maden kazasında göçük altından mutlak suretle ölü insanlar çıkar!Resmen zekamızla dalga geçiliyor!.

Bu ülkede sadece grizu patlamıyor. Yeraltında canlarını, dışarıda ailelerini gözü yaşlı bırakan binlerce madenci sadece grizu’da ölmediler. Eylül ayında Balıkesir’deki bir madende iki işçi “göçük” altında kaldı ve öldü. Grizu değildi!

Beş aydır, her sabah yeniden doğan güneş maden şehitlerinin evindeki acıyı ısıtıyor.

Hepimiz dün gibi hatırlıyoruz. Başbakan’ın Zonguldak’taki maden faciasıyla ilgili “kader” açıklamasının ardından, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’de “madenciler acı çekmediler, güzel öldüler” demişti. Şimdi ise Ömer Dinçer, "Böyle bir kaza bizde olsaydı madencilerimizi üç günde çıkartırdık" diyor.

Beyefendi, "Güzel ölenler" nerede öldüler? Hangi ülkenin emekçileriydi onlar?

Türk madenciler güzel ölürler, Şili madencileri güzel yaşarlar... Aradaki fark bu! Ve ölmek Şili’li madencilerin kaderinde yok! Bunu anladık.

Not: Kayıp olan iki madenciye 5 aydır ulaşılamıyor!

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar