Son düzlüğe girerken

Güncelleme:

31 Mart seçimlerinin seçilmiş ve sonradan yetkileri alınmış belediye başkanı ile (eski) meclis başkanı, Binali Yıldırım arasında 23 Haziran'da yeni bir seçim yapılacak.

31 Mart ertesinde AKP genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmalarında klasik hale gelmiş söylemle, herkesin kucaklanacağını ve önümüzdeki 4.5 yıl yeni bir seçim olmayacağını söylemişti.

Muhtemelen Recep Tayyip Erdoğan bunu söylerken, seçimi Binali Yıldırım'ın kazandığını düşünüyor olmalıydı. Çünkü YSK tarafından, Ekrem İmamoğlu'nun oyunun, Binali Yıldırım'ın oyundan daha fazla olduğunun açıklanmasından sonra AKP cephesinde söylem ve eylemler değişti.

Seçimin sonucuna her kulvardan itiraz sesleri yükseldi.
Tekrar etmek ve aynı cümlelerle yazıyı boğmak istemiyorum.
O günleri hepimiz net olarak hatırlıyoruz.
“Bir şeyler oldu ama ne olduğunu” seçim iptal edilince anladık!
YSK seçim yenilemek zorunda kaldı özetle.

23 Haziran'a sayılı günler kaldı. Anketler Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu gösteriyor.

Binali Yıldırım, son düzlüğe girilirken, CB Recep Tayyip Erdoğan kadar aktif bir seçim çalışması yürütmüyor görünüyor. Biraz arka planda kaldı sanki.

Ya da şöyle söyleyelim. AKP cephesinde genel başkan sahaya inince tüm gözler Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Her ekranda, her manşette CB Erdoğan ve seçime dönük ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan açıklamaları var. Cumhurbaşkanı, aynı zamanda parti başkanı olunca tarafsızlık söz konusu olamıyor.

Yapılan sert açıklamalar ve ithamlara bakılırsa herkesin kucaklanması yine başka bir bahara kaldı.

DÜELLO'NUN ARDINDAN

AKP dönemi ile birlikte rafa kalkan ekran hesaplaşması halkta büyük ilgi topladı.

Üç saatlik program üç günden fazladır tartışılıyor.

 En çok üzerinde konuşulan konu ise Binali Yıldırım'ın yalanladığı ama okumadım dediği Sayıştay raporu oldu. Binali Yıldırım okumadığı bir raporu yalanlamak zorunda neden kaldı bilmiyorum ama muhtemelen danışmanları büyük fırça yemiş olabilir! Çünkü Ekrem İmamoğlu ve ekibi Sayıştay raporunu 31 Mattan beri dile getiriyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahaya inmesi de belki de tesadüf eseri bu düellonun sonrasına denk geldi. Binali Yıldırım'ın programdaki tutuk halini beğenmemiş veya anket sonuçlarından durumu görmüş olabilir.

 Sosyal medyadan ve ekrana yansıyan görüntülerden anlıyoruz ki; Ekrem İmamoğlu'nun sonuna kadar direnen sabır eşiği, kendinden emin sakin tavrı ve birleştirici söylemi kendisine olumlu geri dönüşler sağlıyor. Halk ötekileştirici, dışlayıcı üsluba karşı bir direnç oluşturmaya ve karşı çıkmaya başladı.

Bakalım Millet İttifakı adayının birleştirici söylemi ve 31 Mart sonuçlarının muhalefete verdiği "iktidar da yeniliyor" inancı, CB destekli iktidar imkanları karşısında son bir haftada arzulanan sonuca ulaşmaya yetecek mi?  

www.twitter.com/yolagiden
 
 
 

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar