Yeni bir haftaya başlarken...

Güncelleme:

Yeni bir haftaya başlarken, yeni haftanın bolluk, bereket, sağlık, huzur ve mutlulukla geçmesini diliyorum. Yeni bir haftaya girerken, gündeme ilişkin bazı konuları, ön yargıdan uzak sizlerle paylaşmak istiyorum.

GİRESUN'DAKİ SEL FELAKETİ…
Giresun'daki sel felaketi nedeniyle hepimiz çok üzgünüz, bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yağışın normalin çok üzerinde gerçekleşmesine rağmen, çarpık yapılaşmanın, dere yataklarının yok edilmesinin, betonlaşmanın, kısaca doğanın dengesinin bozulmasının olumsuz sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Kayıp vatandaşlarımızın biran önce bulunması ve oradaki yaraların acilen sarılması temennisiyle, bu tür felaketlerden hepimizin bir kez daha ders almasını ümit ediyoruz.

KARADENİZ’DE DOĞALGAZ BULUNMASI…
Karadeniz’de yüksek rezervli doğalgaz bulunması bizleri mutlu etmiştir. Ülkemizin refahına katkı sağlayacak bu tür çalışmalarda emeği geçen herkese gönülden teşekkür etmek gerekiyor. Umarız, başka bölgelerde devam eden çalışmalarda benzer olumlu sonuçlar elde ederiz.

30 AĞUSTOS KUTLAMALARI…
30 Ağustos’un 98. Yıldönümünde, salgın hastalığın seyri gerekçesiyle, İçişleri Bakanlığı tarafından kutlamalara sınırlama getirilmesi, tartışmalara yol açmıştır. Salgın hastalığın önlenmesi ve toplum sağlığımız hepimiz için çok önemli ve önceliğimizdir. Ancak, 30 Ağustos öncesinde yapılan benzer açılış ve etkinliklerde halkın katılımı gerçekleşmiştir. Bu açıdan, 30 Ağustos kutlamalarına maske ve mesafe kurallarına titizlikle uymak şartıyla, halkın katılımı sağlanmalıdır. Bu konuda vatandaşlar serbest bırakılmalıdır. İsteyen vatandaş törenlere katılmalı, isteyen vatandaş da evinde ya da dijital ortamda kutlama yapmalıdır. Salgın hastalığın seyrine bağlı olarak, İçişleri Bakanlığının bu konudaki kararını yeniden gözden geçirmesi, yeniden değerlendirmesi yararlı olacaktır. Kutlamaların yapılması, tartışmalara ve ayrışmalara yol açmamalıdır.

En iyi dileklerimle, güzel bir hafta diliyorum. Saygı ve sevgilerimle.

Levent KÜÇÜK

Diğer Yazıları
Trafikte motokuryelere yol vermek
Dünya Su Günü