Art Expo New York 2016'ya Türkiye'den Sonia Serpil Aslan Katılacak

Art Expo New York 2016'ya Türkiye'den Sonia Serpil Aslan Katılacak

İSTANBUL (AA) - Sanat dünyasının önemli sergilerinden Art Expo New York 2016'ya Türkiye’den Sonia Serpil Aslan katılacak.Konuya ilişkin yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - Sanat dünyasının önemli sergilerinden Art Expo New York 2016'ya Türkiye’den Sonia Serpil Aslan katılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre Aslan, 14-17 Nisan'da düzenlenecek sergiye iki boyutlu desen çalışmaları ve çocuk heykelleriyle katılacak.

Aralık ayında Miami Art Fair'e de katılan sanatçı, 2014'te açtığı sergide yer verdiği "Amigdala" serisiyle sanatseverlerin dikkatini çekmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sonia Serpil Aslan, Türkiye'yi New York'taki sergide temsil edecek tek Türk olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Dünyada böyle önemli bir sanat oluşumunda, sanatımı daha geniş kitlelere göstermek ve dolayısıyla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor olmak gurur verici" ifadelerini kullandı.

Sergiye 4 adet iki boyutlu desen çalışması ve 3 heykel ile katılacağını kaydeden Aslan, "Resim, grafik, çizim ve heykelin hayatımdaki yeri çok farklı. Resim ve heykel benimle bütünleşen alanlar. Çizim salt resim ve heykelin alt yapısıdır ve bir sanatçının olmazsa olmazıdır" değerlendirmesine yer verdi.