Google'dan Modern Olimpiyatların 120. Yılına Özel Logo

Google'dan Modern Olimpiyatların 120. Yılına Özel Logo

İSTANBUL (AA) - Google, modern olimpiyatların 120. yılını konu alan özel logo hazırladı.Logoda ilk modern olimpiyatların tarihi ve koşan sporcu tasviri...

İSTANBUL (AA) - Google, modern olimpiyatların 120. yılını konu alan özel logo hazırladı.

Logoda ilk modern olimpiyatların tarihi ve koşan sporcu tasviri yer aldı.

İlk modern olimpiyatlar Uluslararası Olimpiyat Komitesi himayesinde Atina'da 1896'da gerçekleştirildi. Bu olimpiyatlara 14 ülkeden 241 sporcu katıldı ve 43 yarışta mücadele etti.

Olimpiyat Oyunları ise 1900'de Paris Exposition'da, 1904'te ABD'de düzenlendi. Sonrasında gelenekselleşen ve 4 yılda bir düzenlenen olimpiyatlar barışın, birlikte yaşamanın ve sportmence mücadelenin simgesi haline geldi.

Sporcular için kariyerlerinin zirvesi sayılan olimpiyat oyunlarına dünyanın her yerinden binlerce sporcu katılıyor. "Daha hızlı, Daha yüksek, Daha güçlü" sloganıyla düzenlenen olimpiyatlar, ülkelerin prestijleri açısından da büyük öneme sahip.

"Doodle" uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor.

İnternet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel, daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

Etiketler google doodle