Ünlü yönetmen Çanakkale filmi mi çekiyor?

Ünlü yönetmen Çanakkale filmi mi çekiyor?

Ünlü yönetmen Peter Jackson'un paylaştığı bir fotoğraf Türk sinema severleri heyecanlandırdı.

Yüzüklerin Efendisi filmiyle ismini Holywood tarihine altın harflerle yazdıran Peter Jackson’ın kişisel facebook hesabından da paylaştığı bir fotoğraf Türk sinema severleri heyecanlandırdı.

Sözcü'deki habere göre Fotoğrafta Jackson, heykeltaş olan iki kardeşi ile birlikte Çanakale savaşındaki Conk Bayırı muharebesini canlandıran bir maketi incelerken görülüyor. Sosyal medyada kısa sürede yayılan kare akıllara “Peter Jackson Çanakkale filmi mi çekecek?” sorusunu akıllara getirdi.

BÜYÜK SAVAŞ SERGİSİ’NDE ÇEKİLDİ

Gerçek ise kısa sürede anlaşıldı. Jackson kardeşlerin Yeni Zelenda’nın başkenti Wellington’daki “Büyük Savaş Sergisi”ni (Birinci Dünya savaşı sergisi) ziyaret ettikleri söz konusu fotoğrafın da bu ziyaret esnasında objektiflere takıldığı anlaşıldı.

1-20150708153513.jpg

Fotoğrafları kendi sosyal paylaşım sitesinden de paylaşan Jackson ise böyle bir film çalışması olup olmadığı yönünde her hangi bir açıklama yapmadı.

2-861.jpg

CONK BAYIRI MUHABERESİ

6 Ağustos 1915 tarihinde Anzak ve İngiliz birliklerinin Conk Bayırı Osmanlı mevzilerine taarruzlarıyla başlayan ve 10 Ağustos 1915 tarihine kadar süren savaşlarda çok sayıda Osmanlı askeri şehit olmuş binlerce Anzak askeri de ölmüştü.