'Arap Kadri ve Tarzan' filminin vizyon tarihi belli oldu

Güncelleme:

Başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili ve Zeynep Çamcı'nın yer aldığı "Arap Kadri ve Tarzan" filminin vizyona gireceği tarih açıklandı.

1970 ve 1980’li yıllarda Fırt Dergisi’nde yayımlanan "Arap Kadri ve Tarzan" karikatürleri, beyaz perdeye uyarlandı. Tekin Aral’ın yazdığı, Latif Demirci’nin çizgileriyle hayat verdiği "Arap Kadri ve Tarzan" uyarlama filmi, 19 Nisan’da vizyona girecek.

"Arap Kadri ve Tarzan"ın oyuncu kadrosuna Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Cem Zeynel Kılıç, Hira Koyuncuoğlu, Eda Özel, Yaşar Karakulak, Neslihan Yeldan ve Sinan Bengier yer alıyor.

Yapımcılığını PH7, DMC ve NetD'nin üstlendiği film için 1.5 yıl ön hazırlık yapıldı. Volkan Öge ve Ömer Fikret Şen’in senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Emre Kavuk oturuyor.

Filmde, ormanda yaşayan halk, artık dayanılmaz bir hal alan susuzluk sorunuyla karşı karşıyadır. Bunun için çözüm arayan Tarzan ile çözüm aramayan Arap Kadri ise liderlik çatışması içindedir.

Komik bir karikatür serisine dayanan "Arap Kadri ve Tarzan"ın filminde de Arap Kadri özgürlüğüne düşkün, kural tanımaz bir yapıdadır. Şehir yaşamından bıkmış ve ormanın derinliklerinde yaşamayı tercih eden bu renkli karakter, karşılaştığı bu düzenli yaşama da karşıdır.

Arap Kadri’nin varlığından haberdar olmadığı kızının ormana gelmesi ve evlilik yolunda ilk adımı atarken babasının yanında olmasını istemesiyle birlikte kahramanlara İstanbul yolu gözükür.