Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'ni kazanan yapımlar belli oldu

Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'ni kazanan yapımlar belli oldu
Güncelleme:

Sinema ve TV dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Critics Choice Awards (Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri) bu yıl da sahiplerini buldu.

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri bu yıl da düzenlenen bir tören ile sahiplerini buldu. 

29'uncu kez düzenlenen töreni Chelsea Handler sunarken, Oppenheimer ve Barbie ödülleri adeta kapıştı. 

Oppenheimer, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi yardımcı oyuncu, en iyi sinematografi, en iyi müzik, en iyi düzenleme, en iyi görsel efektler ve en iyi oyunculuk topluluğu ödüllerini alarak 8 ödülle geceyi kapattı. 

Oppenheimer'ın bu yılki en büyük rakibi olan Barbie ise 6 ödülle salondan ayrıldı. En iyi komedi, en iyi özgün senaryo, en iyi şarkı, en iyi prodüksiyon tasarımı, en iyi kostüm tasarımı ve en iyi saç ve makyaj ödüllerini alan filmin ekibi büyük alkış aldı.

Poor Things'teki performansıyla Emma Stone en iyi kadın oyuncu ödülünü alırken, en iyi aktör ödülünü Paul Giamatti, en iyi yardımcı kaadın oyuncu ödülünü ise Da'Vine Koy Randolph aldı. En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü ise Oppenheimer'daki rolüyle Robert Downey Jr. kaptı.

TV ödüllerinde ise Succession, The Bear ve Beef ödüllere damga vurdu. Bu yapımlar sırasıyla en iyi drama, en iyi komedi ve en iyi mini dizi kategorilerinde ödülün sahibi oldu. Succession'da rol alan Sarah Snook ve Kieran Culkin en iyi kadın oyuncu ve erkek oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. 

The Bear'daki rolüyle Jeremy Allen White ise komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Ayo Edebiri de bu dalda en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. 

Mini dizi alanında ise Beef'in başrol oyuncuları Steven Yeun, Ali Wong ve Mario Bello, sırasıyla en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı.