Gülben Ergen terörü kaleme aldı..

Gülben Ergen terörü kaleme aldı..

Gülben Ergen’in kaleminden zor günler içindeki Türkiye profili..

Son birkaç gündür artan terör eylemleri ve onlarca eve düşen ölüm acısı Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu özetliyor. 1 Kasım’da seçime gitmeye hazırlanırken hemen her yerden gelen ölüm ve saldırı haberleri pek çok insanın sinirlerini bozmuş durumda. Duygularını şiddetle ifade etmeyi seçenler olduğu gibi bu süreçte tepkisini yazarak gösterenler de az değil. Özellikle sosyal medya, tepkisini medeni şekilde dile getirmek isteyenlerin imdadına yetişiyor.

Pek çok ünlü ismin hesabından terörü lanetleyen mesajlar okuyoruz. Milyonlar için rol model insanlar olan ünlülerin bu süreçteki tepkileri ve yazdıkları da son derece önemli. İşte sosyal medyaya bu gözle baktığımızda Gülben Ergen diğerleri arasında bir adım daha öne çıkıyor. Yaptığı sosyal sorumluluk faaliyetleri ve gündeme yönelik tarafsız yorumlarıyla pek çok insanın takdirini kazanan Ergen, son birkaç gündür Türkiye üzerine çöken karanlıkta yaptığı paylaşımlarla adeta takipçilerine bir yol haritası çiziyor.  

İşte Gülben Ergen’in halkın sesi olduğu o paylaşımlar:

Kelimeler yetersiz, temenniler boş… İçeride yangın var, hala birbiri ile kavgaya yer arayan bir toplum örneği sosyal medyada yapılan yorumlar… Evlatlar gitti, anaların ciğeri yanıyor. Biz ülkenin bölünmeyeceğini söyleye duralım, Mehmetçik bunu canıyla ödesin. Ülkemiz ne hale geldi… Barış söylemleri havada. Katiller pusuda… Bu gece saldırı olacak mı diye gözüne uyku girmeyen asker anaları ne yapsın? Evladını askere gönderip cesedini karşılayan analar ne yapsın? Bölünmedi, bölünmeyecek bu bayrak, bu cumhuriyet, bu ülke! Allah’ı, imanı, vicdanı olmayan Terör ‘ün kökünü nasıl ve ne zaman kurutacaklar! Korku ve acı ile yaşayan bir toplum olduk. Yazıklar olsun.

Bu ananın acısı rahat vermez! Gün yüzü göstermez sana katil!

Umuda yolculuk için Bodrum’un Akyarlar mahallesinden Yunanistan’ın Kos adasına geçmeye çalışırken botları batan ve cansız bedenleri sahile vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi ve annesinin cenazeleri memleketleri Kobani’de toprağa verildi. Aylan’ın cenazesinde ağlayan bir genç Kızın fotoğrafını paylaştım ey kendisiyle kavgası bitmeyen insan kılığında gezenler! Hakaretlerinizin ve küfürlerinizin içinde boğulacaksınız! Bana insan sevgisi öğretmeyin, bana insan ayrımı öğretmeyin de kendinize bakın! #Acı #Cenaze #Saygı

Üst üste vuruyorlar askerimizi! Umurlarında değil feryatlar! Alay ediyorlar bizimle! Duymuyorlar, durmuyorlar Allah sız katiller! #ığdır #terör #pkkkökünkurusun #Acı

Ulusal Yas İlan edilmesi için bir ülke ne bekler?

Bizi bu acılarla yaşamaya alıştıran Allah sız katiller! Bu vatan için yıllarca alın teri ile, mertçe savaşarak kan döküldü! Ne Savaşlar kazandı bizim ülkemiz!