Güzel şarkıcı Nasife Canbolat: ''Müzik, üretken bireylerin kendini ifade etme biçimi''

Güzel şarkıcı Nasife Canbolat: ''Müzik, üretken bireylerin kendini ifade etme biçimi''
Güncelleme:

Başarılı şarkıcı Nasife Canbolat, müziğin yaşamındaki etkisi üzerine samimi açıklamalarda bulundu. İnstagram’da 1 milyon takipçisi bulunan Canbolat, Almanya’da yaşıyor olmasına karşın Türkiye’den de yoğun olarak takip ediliyor.

Açıklamalarına; “Müzik üretken bireylerin kendini ifade etme biçimi. Dünyayı anlama, anlamlandırma, varsa itirazlarını açıkça dile getirmenin açık bir yöntemi. Kendimi müzik yaparken, şarkı söylerken hiç olmadığım kadar huzurlu hissediyorum.” İfadeleriyle başlayan Nasife Canbolat, sanat ve müzikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Yaratıcılık Sanatın Olmazsa Olmazı”

Sanatın olmazsa olmazının yaratıcılık olduğuna vurgu yapan Nasife Canbolat; “Sanat, birçok bileşenin bütünleştiği nadide bir insani uğraşı. Ufkumuzu genişletiyor, huzur veriyor, dinginlik sağlıyor, düşüncelerimiz değiştiriyor ve buna benzer nice etkide bulunuyor. İşte bu sanatın yaratıcılık yönünü gösteriyor. Yaratıcılık sanatın olmazsa olmazı konumunda. Müziğin de aynı şekilde yaratıcılıkla icra edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Klasik yerine, yeni olan ve daima ileriye giden tercih edilmeli. Ya da her şeyden önce sanatçı, yaptığı müzikle kendisini ve hatta tarzını, bakış açısını en iyi şekilde ifade etmeli.” İfadelerini kullanarak sanatın yaratıcılık gerektirdiğini belirtti.

“Sanatçı, Her Şeyi Yaşamında Birleştirir”

Sanatçının icra ettiği sanatını yaşamıyla bütünleştirmesi gerektiğini belirten Nasife Canbolat; “Sanat yaşamdan ayrı düşünülemez. Geçmişte yaşamış büyük sanatçılara baktığımızda her birinin ürettikleri eserlerde yaşam izlerini yansıttığını görebiliyoruz. Müzik için de durum aynı. Ne yaşıyor olursan ol yaptığın müzikte her zaman yaşanmışlıklara yer vermelisin. Bence sanatçı, her şeyi yaşamında birleştirir ve bu bütünlükten beslenir.” İfadelerini kullandı.

“Müzikle Kendimi Var Ettiğim İçin Çok Mutluyum”

Kendi yaşamında müzikle kurduğu ilişkiye de değinen Nasife Canbolat; “Benim yaşamımı dolduran en önemli öğelerden biri müzik. Sadece şarkı söylerken değil, hayatın her anında müziğin tutkusunu derinlikli olarak hissediyorum. Müzikle kendimi var ettiğim için de çok mutluyum.  Özellikle gündelik yaşamda farklı duyguları anlık olarak hissederken müziğin etkileyici yanını tekrardan keşfediyorum. Eminim herkes de buna benzer hisler yaşıyordur. Gündelik yaşamın rutinlerini gerçekleştirirken bir anda bir müzik, o anki ruh halimi tamamen değiştirebiliyor ve günümün keyifle tamamlanmasını sağlayabiliyor.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Etiketler Nasife Canbolat