Ahmet Şık mahkemeden çıkarıldı

Ahmet Şık mahkemeden çıkarıldı
Güncelleme:

Cumhuriyet gazetesi davasında mahkeme başkanı ile tartışan Ahmet Şık salondan çıkarıldı.

Cumhuriyet gazetesinin yazar, muhabir ve yöneticilerinin yargılandığı davanın 5. duruşmasında "Ülkenin yüzde 15’ini şüpheli, terörist olarak gören bir iktidar, terörist iddiasını akıl almaz suçlamalara dönüştüren bir yargı var" diyen Şık'a Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ'ın yanıtı "Böyle devam edersen keserim. Bu savunma değil. AK Parti iktidarını gidin milletvekili olup eleştirin" oldu.

Dağ, daha sonra sözlerine "Bu siyasi bir davadır" diye devam eden Şık'ı salondan çıkardı.

Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, muhabiri Ahmet Şık ve muhasebe çalışanı Emre İper ile ‘Jeansbiri’ hesabının sahibi olduğu iddia edilen Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutuklu olduğu 19 sanığın yargılandığı davanın 5. duruşmasına, bugün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Duruşma öncesi, yargılanan Cumhuriyet çalışanlarına destek vermek için yapılan basın açıklamasına; CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Garo Paylan ile gazeteciler, avukatlar ve meslek örgütü temsilcileri katıldı.

AHMET ŞIK SALONDAN ÇIKARILDI

Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Ahmet Şık, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in “Türkiye’de nüfusa oranladığımızda yüzde 8 civarında kişi şüphelidir, haklarında ilk derece soruşturma yürütülmektedir” dediğini hatırlatarak iktidara yönelik olarak birtakım eleştirilerde bulundu.

“Ülkenin yüzde 15'ini şüpheli, terörist olarak gören bir iktidar, terörist iddiasını akıl almaz suçlamalara dönüştüren bir yargı var” diyen Şık’a Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ’ın yanıtı “Böyle devam edersen keserim. Bu savunma değil. AKP iktidarını gidin milletvekili olup eleştirin” oldu. Dağ, daha sonra sözlerine “Bu siyasi bir davadır” diye devam eden Şık’ı salondan çıkardı.

Ahmet Şık, salondan çıkarken “Gün gelecek siz yargılanacaksınız, burada siz olacaksınız, unutmayın bunu” ifadesini kullandı.

Etiketler ahmet şık