Basın Konseyi'nden KHK tepkisi

Basın Konseyi'nden KHK tepkisi
Güncelleme:

Basın Konseyi: "KHK'larla bir ömürlük emeklerin bir gecede yok sayılması ülkemiz için sakıncalıdır."

 Basın Konseyi'nce yapılan açıklamada,''Kanun hükmündeki kararnameler marifetiyle, bir gecede 5 bine yakın kamu görevlisi emekçinin işine son verilmesini üzüntüyle karşılıyoruz." denildi.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu ile Türkiye'nin 'ilk iletişim ekolü' Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin çok sayıda hocası ve müzisyen-orkestra şefi Prof. İbrahim Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu akademisyenlerin bir gecede kurumlarından tasfiye edilmesinin nedenlerinin açıklanmasını bekliyoruz.

Sıkıyönetim dönemlerinde bile rastlanmayan bu uygulamaya son verilmesinin ülkemiz için daha faydalı bir yol olacağını düşünüyoruz.

KHK tasarrufunun haklı gerekçeleri olmadan hiç kimsenin işinden atılması yönünde kullanılmaması gerektiğini, demokratik kuralların devamı açısından önemsiyoruz.
Darbe kalkışması sonrasında FETÖ'cülerin temizlenmesi gerekçesiyle başvurulan KHK uygulamalarının, her kesime ve düşünceye yaygınlaştırılmasının getirdiği hukuksuzluktan vazgeçilmesinin önemine dikkat çekmeyi görev biliyoruz."