Faruk Çelik'in hemşehri oligarşisi

Faruk Çelik'in hemşehri oligarşisi
Güncelleme:

Faruk Çelik’in üst düzey görevlere getirdiği 12 bürokratının da Artvinli olması dikkat çekti.

HEMŞERİ OLİGARŞİSİ


CHP Sözcüsü Haluk Koç’un açıkladığı kamuya sınavsız olarak alınan 85 kişilik VIP listesinin yankıları sürerken, “akraba” olmayan bürokratların memlekti Artvin’den tercih edildiği belirlendi.

Faruk Çelik’in üst düzey görevlere getirdiği 12 bürokratının da Artvinli olması dikkat çekti. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bursa ve Şanlıurfa milletvekilliği yapan Bakan Faruk Çelik, yakın çalışma arkadaşlarını doğum yeri olan Artvin’den seçiyor. Bakanlık içinde bir anlamda, Artvinli olmak, yükselmenin ana kriteri olarak nitelendiriliyor. Bakanlık içinde Artvin kökenli ve bakanın akrabası olarak bilinen bürokratların bazıları şöyle:
“Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Asım Göker Keskin, İşkur Daire Başkanı Fazlı Küçük, Dış İlişkiler Genel Müdürü Naim Gürhan Keskin, SGK Daire Başkanları Bekir Demir, Zeki Ataman ve Hüseyin Zeyrekoğlu ile İşkur Daire Başkanı Muhsin Yazıcı, Çalışma Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Seday Yenidünya, SGK Daire Başkanı Hakan Ergün.”
Taraf