İhsanoğlu, Hükümet'e yakın medyaya yüklendi

İhsanoğlu, Hükümet'e yakın medyaya yüklendi
Güncelleme:

Köşk adayı İhsanoğlu, yandaş medyada hakkında yapılan yalan haberlere sert tepki gösterdi.İhsanoğlu, “İsrail’e destek veriyor”, “Kuran’ı yasaklayacak” gibi haberler için, “Bu kadar yalan, bu kadar iftira olmaz” dedi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim kampanyası çerçevesinde dün Kayseri’ye gitti. “Bana kara iftira atılıyor. Allah'tan korkmuyorlar" diyen İhsanoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Genel Sekreter olarak görev yapmasıyla ilgili uluslararası siyasetin nazik bir uslubu olduğunu, bunu korumak gerektiğini ifade ederek, "Kimseye minnet borcum yoktur" diye konuştu.

Siyasetin sağlıklı biçimde yapılmasını isteyen İhsanoğlu, "Siyasi rekabet iftira kampanyasına dönüşürse Türkiye'nin önü açılmaz" dedi. Bu konuda örnek veren İhsanoğlu şunları söyledi: "Trabzon'da Cuma namazını eda ettik camiden çıktık, genç bir arkadaş, tekvandocuymuş, ben çekinmedim, gelip bana siz Çankaya'ya çıkarsanız, Kuran'ı yasaklayacaksınız. Bir metin ezberlemiş onu okuyor. Hafızlık çalıştığını söyledi. Devamlı konuşuyor, bırakın tamamlasın dedim. Kardeşim, hafızlığı bırak kıraat hafızlığı yap dedim. Hafızlığını bitir, seni Çankaya'da kıraat hafızlığı yaptırayım dedim. İhsanoğlu Çankaya'ya çıkarsa Kuran okutmayacak gibi kara propoganda olur mu? İkinci konu başörtüsü konusu. Benim üniversitedeki tavrımı anlattım. Başı kapalı kızları, derslerime aldığımı söyledim. Başörtüsü bir haktır, hukuk ve insan hakları bakımından, ikincisi dini vecibedir. Sosyolojik açıdan bir gelenektir. Benim söylediklerimi atıyorlar, İhsanoğlu başörtüsü gelenektir deyip, nefret söylemi yapıyorlar. Filistinle ilgili benim söylemediklerimi bana mal ediyorlar. Ben İsrail'in tecavüzlerini kınadım. Devlet terörizmi yapıldığını söyledim. Filistinle İsrail arasında bitaraf kaldığımı söylüyorlar. Filistin konusunda fikirlerimi açıkça beyan ettim. Vahşi ve yapılanları söyleyip, neler yapılması gerektiğini söyledim. Güvenlik Konseyi yolu kapalıdır. Oradan geçit yok. Oradaki 5 üye üzerinde baskı yapmak lazım. İkinci yol benim 2009'da açtığım yol, insan hakları yoludur. Dün Cenevre'de tüm İslam devletleri oraya gitti ve bu komisyon, bir heyet kurup Gazze'ye gidecek.. Bundan sonra İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanabilir. Bana kara iftira atılıyor. Allah'tan korkmuyorlar. Bu kadar yalan bu kadar iftira olmaz.


MİNNET BEKLEMEYİN


Ben Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin adayı olarak (İslam Konferansı) ortaya çıktım ve kazandım. Karşımda Arabistan, Pakistan, İran, Malezya, Bangladeş ve Mısır olmak üzere birçok aday vardı. Ben bu seçimin nasıl kazanılacağını devlet ricalimize söyledim ve bu seçimi mükemmel bir şekilde kazandım. İkinci dönemde ise uzatma isteği benim karşımdaki diğer devletlerden geldi. Şimdi ben bunları ilk defa söylüyorum. Bunları burada söylemek istemezdim uluslararası siyasetin nazik bir üslubu vardır. Devletlerarası ilişkiler bizim iç politikamıza benzemez. Bu görevlerde minnet borcu yoktur. Siz bir görev yapıyorsanız minnet bekleyemezsiniz. Görevim sonunda Sayın Abdullah Gül çok güzel bir teşekkür mektubu yazdı. Başkaları da yazdı gerekirse açıklarım. Ödenen iki tür para vardır. Bir aidat bir de bağışlar var. Ben ülkemin de bağış yapmasını istemiştim Sayın Başbakan onu hatırlıyor sanırım.”


BU RAKAM BİR RÜYA DEĞİL


İhsanoğlu, seçimlerde hedeflediği oy oranının yüzde 60 olduğunu belirterek şöyle devem etti: “İki partinin toplam yekunu ve 10-11 partinin küçümsenmeyecek potansiyeli... CHP ve MHP dünya görüşleri farklı olduğu halde toplumsal ve siyasi uzlaşmanın zaruretini hissedip mutabakat yapmışlardır. Bu mutabakat iki genel başkanın düşüncesi olabilir ama onun altında sosyolojik bir olay (var). Türkiye’de bir değişim ihtiyacı olduğunu görmemiz lazım. Bu çok köklü bir dönüşümdür. Verdiğimiz rakam bir rüya değil. Bu verilerin rakama dönüşmüş halidir.” 


Basın özgürlüğü mesajı


Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’nü kutladı. İhsanoğlu, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik ihlallerin yaşanmadığı, gazetecilerin mesleklerini icra ederken güvenli şartlarda çalışabildiği, düşünceleri nedeniyle yargılanmadığı, istifaya zorlanmadığı ya da işlerini kaybetmediği bir Türkiye ihtiyacını vurgulayarak, “Siyasi ve ekonomik müdahalelere maruz bırakılan, sansür ve otosansür uygulanan bir basın özgür ve demokratik ülkelerde kabul edilemez” dedi. İhsanoğlu, mesajında basının bilgi edinme ve haber almanın temel aracı olduğunun altını çizerek, “Basın kamusal denetimin vazgeçilmez unsurudur. Bunu herkesin içine sindirmesi ve basının görevini yerine getirmesi için yasal ve anayasal güvencelerin yerine getirilmesi gerekir. Basın emekçilerinin mücadele gününü kutlarım” ifadelerine yer verdi.


İhsanoğlu bugün  Diyarbakır’da olacak


Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu bugün Diyarbakır’a gidecek. İhsanoğlu, Diyarbakır’da ‘Ortadoğu’nun Barış Güvercini’ pankartlarıyla karşılanacak. Diyarbakır’ın en işlek caddelerine İhsanoğlu’nun fotoğrafı ile söz konusu ifadelerin yer aldığı dev pankartlar asıldı. Esnaf ziyaretinde bulunacak olan İhsanoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelecek. Basın mensuplarıyla da biraraya gelecek olan İhsanoğlu’nun bölgesel barış için projelerini açıklayayacağı ve önemli mesajlar vereceği öğrenildi.


GENÇ SEÇMENE TWİTTER’DAN CEVAP


Bu arada Ekmeleddin İhsanoğlu, “Özem” isimli Twitter kullanıcısının, “Ekmeddin yarın sabah ‘günaydın’ mesajı atarsa kendine oy vermeyi düşünebilirim” şekline tweet atması üzerine harekete geçti. İhsanoğlu, “Kıymetli Özlem Hanım, mesajınızı gördüm, şahsınızda ülkemin tüm genç evlatlarına ‘Günaydın’ diyorum” diyerek kullanıcıya cevap verdi.   

DHA