Jose Mourinho’ya vergi kaçakçılığı şoku

Jose Mourinho’ya vergi kaçakçılığı şoku
Güncelleme:

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya, vergi kaçırdığı yönündeki iddialar sebebiyle dava açıldı.

İspanya’da futbol dünyasının önemli isimlerine yönelik vergi soruşturmalarına bir yenisi daha eklendi. Javier Mascherano, Angel di Maria, Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo gibi isimlerin vergi kaçırdığı yönündeki davalar tüm dünyada gündem olurken, bu kez Jose Mourinho için de aynı suçlama yapıldı.

İspanya’da bir dönem Real Madrid’in başında olan 54 yaşındaki Jose Mourinho’nun vergi kaçırdığı iddia edilirken, deneyimli teknik adamla ilgili dava açıldı. Jose Mourinho’nun imaj haklarına yönelik olarak 2011 ve 2012 yıllarında gelir beyanında bulunmadığı ve İspanya devletine 3,5 milyon euro vergi borcu olduğu öne sürüldü.

Jose Mourinho’nun temsilcisi bu iddiaları reddederken, Portekizli teknik adamın İspanya’da bulunduğu süre içerisinde gelirinin yüzde 41’ine denk gelen 23 milyon euroyu devlete vergi olarak ödediğini açıkladı. Ayrıca Jose Mourinho’nun 2013 yılında vergi anlaşmasına imza attığına vurgu yaptı.

Bu arada Manchester United’ın teknik patronu Jose Mourinho’nun Premier Lig’de eski takımı Chelsea ile 5 Kasım’da oynayacakları maçtan 2 gün önce, Madrid’deki bir mahkemede vergi kaçakçılığı yönünde hakkında açılan davayla ilgili duruşmaya katılacağı belirtildi.