Rasim Ozan Kütahyalı: ''AK Parti ile Gülencilerin işbirliği mecburiyetti''

Rasim Ozan Kütahyalı: ''AK Parti ile Gülencilerin işbirliği mecburiyetti''
Güncelleme:

Rasim Ozan Kütahyalı Sabah gazetesindeki yazısında 15 Temmuz'daki hain girişimin arkasındaki FETÖ ve lideri Fethullah Gülen ile AK Parti iktidarı ile ilgili çok konuşulacak bir yazıya imzasını attı.

Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın dün çıkan köşe yazısını okuyanlar gözlerine inanamadı. Rasim Ozan Kütahyalı, "2007-13 döneminde eski rejim aktörlerine yönelik tasfiyelerin de baş aktörü Fetullah Gülen ve örgütüydü... Elbette bu tasfiyelerin arkasında hem siyasi irade hem de çok büyük toplumsal destek vardı...” diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın dikkat çeken ifadeleri bunlarla da sınırlı kalmadı. FETÖ lideri Fethullah Gülen’in “devrim yaptığını" iddia eden Kütahyalı, "(...) 2007-13 döneminde eski rejim aktörlerine yönelik tasfiyelerin de baş aktörü Fetullah Gülen ve örgütüydü... Elbette bu tasfiyelerin arkasında hem siyasi irade hem de çok büyük toplumsal destek vardı... Fakat Gülen'in 1970'lerin sonundan itibaren devletin ve yargının içine ektiği fidanlar ağaç olmasa bu devrim yapılamazdı ve askeri vesayet rejimini hiçbir güç yıkamazdı... Dolayısıyla AK Parti ile Gülenciler arasında işbirliği bir tercih değil mecburiyetti... (...)" diye yazdı.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısının tamamı için...