Uğur Meleke'den yabancı hakem yorumu

Uğur Meleke'den yabancı hakem yorumu
Güncelleme:

Spor yazarı Uğur Meleke, ara ara gündeme gelen yabancı hakem konusuna değindi.

5 kırmızı kartın çıktığı, 90 dakika sonunda Ali Palabıyık’ın verdiği-vermediği kararlarla eleştiri yağmuruna tutulduğu derbinin yankıları devam ediyor.Spor yazarı Uğur Meleke de köşesinde derbi sonrasında yaşananları yazdı. Meleke, Süper Lig’de derbi yönetmenin zorluğuna dikkat çekerken, zaman zaman gündeme gelen yabancı hakemlerin de 1-2 yıl içerisinde ülkeye gelmek istemeyeceğini belirtti.

Meleke’nin yazısından ilgili bölüm şöyle;

“36 yaşındaki bir genç hakem Ali Palabıyık'ı, sırf arkasında kitleler bulunmuyor diye linç etme hakkı görüyorlar kendilerinde. Kimse adalet istemiyor aslında, herkes, “kendine menfaat, başkasına adalet” istiyor bu ülkede. İddia ediyorum, bu ülkede derbi yönetmek, Barcelona-Real Madrid maçı yönetmekten de, Dünya Kupası'nda düdük çalmaktan da kolay bir iş değil. Alman'ı, İngiliz'i, İtalyan'ı, dünyanın bütün büyük hakemlerini şu derbilere getirsek, 1-2 yıl sonra kimsenin buraya gelmek istemeyeceğine eminim.BU maçları yönetmenin zorluğunun temelinde, bizim derbilerin kalitesi, büyüklüğü filan yok kesinlikle. Mesela F.Bahçe-G.Saray maçının büyüklüğü, Celtic-Glasgow derbisinin üstünde değil belki. Ama burada sporcular son derece kötü niyetli maalesef. Herkes, aldatma ve menfaat odaklı. Futbolcu, antrenör, yönetici hangi ahlaksızlığı yaparsa yapsın mazur görülüyor, bir takımın galibiyeti her şeyin önünde sayılıyor.

Maç sonu yaşlı başlı bir yönetici çıkıp, rakip sporcunun özel hayatı hakkında konuşacak kadar ileri gidebiliyor. Her yöntem bel altı, her yöntem ahlak dışı. Ve hemen herkesin ahlaksız, herkesin aldatma odaklı olduğu bir ortamda siz, tek bir hakemin çelik gibi sinirlerinin, şahin gibi gözlerinin olmasını, 22 genç adam sürekli onu kandırmaya çalışmasına rağmen hiç kül yutmamasını, ayrıca bin bir hakaret-küfür içinde sakin kalıp kusursuz kararlar vermesini bekliyorsunuz.

AYIPLAR ÇÖZÜLMEZSE!

BENİM MHK'dan beklediğim, hakemlerine sahip çıkmaları. Zaten sırf Aziz Yıldırımhedef gösterdi diye Özgür Yankaya'yı tam 32 aydır bir Fenerbahçe maçına veremiyorsunuz. Yankaya bu dönemde 4'er Beşiktaş ve G.Saray, 6 Trabzon maçı yönetmesine rağmen tek bir FB maçına çıkmadı. Ayrıca Halis Özkahya 2 yıldır, Cüneyt Çakır da 1 yıldır çıkmıyor Kadıköy'e.

Eğer aynı muameleyi Ali Palabıyık'a ya da Cem Satman'a yapmaya kalkar, sırf Fikret Orman hedef gösterdi diye Beşiktaş karşılaşmalarına vermezseniz; şu Yankaya-Özkahya-Çakır ayıplarını da en kısa süre içinde çözmezseniz, benim TFF'ye de, MHK'ya da inancım tamamen bitecek. Bilesiniz.”

Hürriyet