Memur-Sen'den zam tepkisi: Hakemlik yerine işverenin noterliğini yaptılar

Memur-Sen'den zam tepkisi: Hakemlik yerine işverenin noterliğini yaptılar
Güncelleme:

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklilerinin zam oranıyla ilgili olarak ''Hakem Kurulu, hakemlik yapmak yerine işveren tarafının noterliğini yaptı. Bunun için uzlaşamadık'' dedi.

Kamu Görevlileri 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Hakem Kurulu kararını açıkladı.

Buna göre, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Bloomberg HT’ye konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisi zam oranlarını değerlendirdi.

"HAKEM KURULU, İŞVEREN TARAFININ NOTERLİĞİNİ YAPTI"
Hakem Kurulu'nun işveren tarafının noterliğini yaptığını belirten Ali Yalçın şunları kaydetti:

"Toplu sözleşmede uzlaşamadık bunun üzerine Hakem Heyeti'ne başvurduk. Hakemin kamu işverenin talebini onaylaması aslında Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun adının işveren şeklinde değiştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Hakem Kurulu, hakemlik yapmak yerine işveren tarafının noterliğini yaptı. Bunun için uzlaşamadık. Biz 2024 yılında Merkez Bankası’nın yüzde 33 enflasyon öngördüğü yerde bu rakamların altını konuşmanın çok sağlıklı olmayacağını ve bunun üzerindeki rakamları konuşmamız gerektiğini belirttik. Mutlaka refah payının olduğu bir rakamla masadan kalkmak istediğimizi ifade etmiştik ama refah payı alamadık. Üzerinde anlaştığımız konularda yeni bir tartışma alanı yaratılamadı."

"REFAH PAYI ALAMADIK"
Ali Yalçın, memur maaşlarında refah payı alamadıklarını söyleyerek, "Biz en düşük memur maaşının 20 bin 300 seviyelerinde olduğunu ve bunun 22 bin bandına çıkarılması gerektiğini ifade etmiştik. Kira yardımından tutun evlilik yardımına kadar birçok sosyal konuda derin bir mücadele yaptık. Enflasyon farkı toplu sözleşme kazanımıdır, müjde gibi ifade edilemez. Refah payı alamadık. Enflasyon farkıyla birlikte ortalama maaşlar 2024 yılı itibariyle 30 bin seviyesine gelecek" şeklinde konuştu.

MEMURLAR NE İSTİYORDU? 
Memur-Sen, 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, 2024 için toplam yüzde 70, 2025 içinse yüzde 40 zam talep etmişti.

İKTİDARIN TEKLİFİ NEYDİ?
Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti. 

 

text-ad
Büyük depremlerle ilgili tahminleri doğru çıkan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yine ezber bozdu Büyük depremlerle ilgili tahminleri doğru çıkan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yine ezber bozdu Ömrü uzatmıyorlar, sağlık vermiyorlar... Şifa sağlıyor derken kanser olabilirsiniz! Ömrü uzatmıyorlar, sağlık vermiyorlar... Şifa sağlıyor derken kanser olabilirsiniz! Çernobil Nükleer Santrali'nde radyoaktif alarm: Sızıntıyı önleyen çelik yapı hasar gördü! Çernobil Nükleer Santrali'nde radyoaktif alarm: Sızıntıyı önleyen çelik yapı hasar gördü! 5 çocuk babası bir vatandaş belediye önünde kendini yaktı! 5 çocuk babası bir vatandaş belediye önünde kendini yaktı! Terörsüz Türkiye sürecini eleştirdiği için açığa alınan  polis memurundan yeni açıklama! Terörsüz Türkiye sürecini eleştirdiği için açığa alınan polis memurundan yeni açıklama! Kayınpeder dehşet saçtı: Gelinini yaraladı, gelininin kız kardeşini öldürdü! Kayınpeder dehşet saçtı: Gelinini yaraladı, gelininin kız kardeşini öldürdü! Dünya çapında bir ilk olacak dev 19 Mayıs Stadyumu'nun son hali dron kamerasında Dünya çapında bir ilk olacak dev 19 Mayıs Stadyumu'nun son hali dron kamerasında Şiddetten kaçıp kardeşinin evine sığınmıştı ama kocası olacak caniden kurtulamadı! Şiddetten kaçıp kardeşinin evine sığınmıştı ama kocası olacak caniden kurtulamadı! Uyuşturucu soruşturmasında ifade veren ekranların 3 güzel haber sunucusu hakkında yeni karar Uyuşturucu soruşturmasında ifade veren ekranların 3 güzel haber sunucusu hakkında yeni karar Makas atarak gelip trafiği savaş alanına çevirdi, 1 kişinin öldüğü cinayet gibi kazada şok rapor! Makas atarak gelip trafiği savaş alanına çevirdi, 1 kişinin öldüğü cinayet gibi kazada şok rapor!
Genç çift düğünlerinde el ele söyledikleri şarkı yüzünden davalık oldu! Genç çift düğünlerinde el ele söyledikleri şarkı yüzünden davalık oldu! Prof. Dr. Naci Görür'den ''sessizliğe dikkat'' ifadesiyle ''tam zamanı'' diyerek uyardı! Prof. Dr. Naci Görür'den ''sessizliğe dikkat'' ifadesiyle ''tam zamanı'' diyerek uyardı! Sabancıların veliahtıyla aşk yaşayan güzel oyuncu İtalya kaçamağında... Sabancıların veliahtıyla aşk yaşayan güzel oyuncu İtalya kaçamağında... İslam Memiş ons, gram altın ve gümüş için yeni rekor tahminlerini açıkladı İslam Memiş ons, gram altın ve gümüş için yeni rekor tahminlerini açıkladı İstanbul'un milyon dolarlık eşsiz oteli artık sosyal medya fenomenlerini ve tinercileri ağırlıyor! İstanbul'un milyon dolarlık eşsiz oteli artık sosyal medya fenomenlerini ve tinercileri ağırlıyor! Sosyal medyada gaspçı sevgili tuzağı: Tanıştığı kadının evine gitti, hayatının kabusunu yaşadı! Sosyal medyada gaspçı sevgili tuzağı: Tanıştığı kadının evine gitti, hayatının kabusunu yaşadı! Boşandıktan sonra yeni bir aşka yelken açan Buse Terim ilan-ı aşk etti! Boşandıktan sonra yeni bir aşka yelken açan Buse Terim ilan-ı aşk etti! Otoyolda kabus: Yolcu otobüsü TIR ile çarpıştı, çok sayıda ölü ve yaralı var! Otoyolda kabus: Yolcu otobüsü TIR ile çarpıştı, çok sayıda ölü ve yaralı var! Metropoll Araştırma'nın asgari ücret anketi sonuçlandı Metropoll Araştırma'nın asgari ücret anketi sonuçlandı Ankara'da korkunç kaza! Tırın altına ok gibi saplandı: Ölü ve yaralılar var! Ankara'da korkunç kaza! Tırın altına ok gibi saplandı: Ölü ve yaralılar var!