İkinci el araç alım satımında yeni dönem başlıyor!

İkinci el araç alım satımında yeni dönem başlıyor!
Güncelleme:

Ticaret Bakan Pekcan, “Araç alım satımında Güvenli Satış Sistemi’ni getiriyoruz. Noterlerde eş zamanlı satış bedeli tahsili ve devir işlemi yapılabilecek” duyurusunda bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yaptığı açıklamaya göre artık araç alım satımlarında ''Güvenli Satış Sistemi'' uygulamasına geçilerek noterlerde eş zamanlı olarak satış bedeli tahsili ve devir işlemleri yapılabilecek. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Araç alım satımında Güvenli Satış Sistemi'ni getiriyoruz. Noterlerde eş zamanlı satış bedeli tahsili ve devir işlemi yapılabilecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, "Dünyadan gelen talebin iç fiyat dengesini olumsuz etkilememesi için patates ve soğan ihracatında ön izin belgesi şartı getirdik." dedi.

1 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

Getirilen bu uygulama ile vatandaşlar, özellikle ikinci el araç alım satımında yaşadığı sorunlar ortadan kalkacak. Belirlenecek emanet hesabına alınan para, noterlik işleminin tamamlanmasından sonra ilgilisine güvenli bir şekilde aktarılacak. Bu uygulama da 1 Şubat 2020’de başlayacak.

NOTERLERDE KREDİ KARTIYLA ÖDEME DÖNEMİ

Noterliklerde, özellikle ikinci el araç alım satımlarında dolandırıcılık olaylarının önlenebilmesi ve vatandaşların noterlik ücretleri ile harç ve giderlerinin kredi veya banka kartlarıyla ödenmesi konusunda yapılan çalışmalarda da sona gelindi. Yeni uygulamalar 1 Şubat 2020’den itibaren hayata geçirilecek.

Seçiniz...