İlk trafik kazasını yapan Togg'un nerede tamir edileceği ortaya çıktı

İlk trafik kazasını yapan Togg'un nerede tamir edileceği ortaya çıktı
Güncelleme:

Türkiye'nin yerli otomobili Togg trafiğe çıktıktan sonra ilk trafik kazasını Ankara'da yapmıştı. Kaza sonrasında herkesin aklındaki "Togg şimdi nerede tamir edilecek" sorusu yanıt buldu.

Ankara'daki ilk Togg kazası esnasında ortaya çıkan görüntü tarihe "Togg'un ilk trafik kazası" olarak geçmiş ve gündeme de bomba gibi düşmüştü. Kaza sonrası araçtaki hasarın onarımının nerede yapılacağı tartışılırken, Togg Ankara Deneyim Merkezi'nde ya da anlaşmalı BoschCar servisinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

Hasarlı Togg'un yedek parçaları ise Togg'un Gemlik'teki fabrikasından sağlanacak.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, gövde hasarının tespit edilmesi sonrasında, yedek parça talepleri Gemlik'ten karşılanarak sağlanacak. Sağlanan bileşenlerin tamiri ise bu iki noktada uygulanacak. Batarya ile ilgili önlem alınması gerekirken, yüksek teknoloji ve mühendislik gerektiren bu süreç, sıradan bir mekanda yapıldığında büyük tehlike içermektedir. Bataryanın sızdırıp sızdırmadığının belirlenmesi, yetkili kişiler tarafından yönetilmesi gereken bir süreç olarak görülmektedir. Buna ek olarak, TOGG'un Mobil Servisleri de aktif olarak hizmet vermeye başlamıştır. Küçük arızalar meydana geldiğinde ise Mobil Servis devreye girecektir.