Bol su zayıflatır mı?

Bol su zayıflatır mı?
Güncelleme:

Uzmanlara göre, fazla su tükerek daha rahat kilo verebilirsiniz.

Su her insanın hayatında önemli bir yere sahip besin kaynağıdır. Uzmanlara göre fazla su tüketerek, özellikle alkollü içeceklerin yerine su tüketerek fazla kilolardan kurtulmak mümkün.

Ne zaman su içilir?

Bu soru size saçma gelebilir. Ne zaman su ihtiyacım olursa o zaman içerim diyebilirsiniz, Ancak unutmamanız gerekir ki zayıflamak için su tüketimini artırmanız gerekmektedir.

Her şeyden önce su sadece susanıldığı zaman içilmesi gereken bir besin değildir, bunu aklınızın bir köşesinde tutun. Sağlıklı bir bireyseniz, terleme ile birlikte her gün 8 bardak kadar su kaybedersiniz.

Bunu da ancak su içerek geri kazanabilirsiniz.

Su bir insanın enerjisini geri kazandırır ve kişinin dinç olmasını sağlamaktadır.

Günde 4 litre su içerek zayıflamak mümkün

Bir diyete başlamak için, falancı gün diyete başlayacağım ve hiç yemek yemeyeceğim demek yerine, vücudunuzu bu diyete alıştırmanız gerekmektedir. Örnek olarak eskiden nasıl besleniyorsanız o şekilde devam ederek sadece su tüketimini artırabilirsiniz.  Günde 3-4 litre su içmek metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayacak ve sizi daha sağlıklı hale getirecektir. Bunun yanında tokluk hissiniz artacak ve su sayesinde daha az acıkacak ve daha az yemek tüketeceksiniz.

Uzmanlara göre, suyun vücuttaki zararlı atıkların atılması ve metabolizmayı hızlandırması gibi etkileri hiçbir zaman tartışılmaz bir gerçek. En basitinden düşünüldüğünde su içmeden yaşamanın imkan sız olduğu bilinen bir gerçek durum böyle olunca fazla suyun hiçbir zaman zararının olmayacağı da tartışılmaz bir gerçektir.