Bu bitkiler zayıflamanıza yardımcı

Bu bitkiler zayıflamanıza yardımcı
Güncelleme:

Bitkiler ile doğal zayıflama yöntemlerine bir bakalım.

Kilo vermek forumumuza kavuşup zayıflamak için hangi şifalı bitkilerden yararlanabiliriz.

Ardıç tohumu ile zayıflama

Ardıç tohumu etkili bir diüretik bitki olduğu için vücuttan aşırı suyun atılmasına yardımcı olur ve mide bağırsakların daha iyi çalışmasına neden olarak metabolizma hızlandıran etki ortaya çıkarır. Bu özelliklerinden dolayı, Ardıç tohumu bir çok bitkisel diyet hapında, zayıflama hapları içerisinde önemli bir etken madde olarak yer almaktadır.

Atkuyruğu ile Zayıflama

Atkuyruğu kilo verme konusunda çok etkili bir şifalı bitkidir. Özellikle ödem atıcı ve idrar sökücü olduğu için aşırı sodyum tüketimine bağlı olarak vücutları su tutan ve fazla ödemlerden kaynaklanan kiloları olanlar için at kuyruğu bitkisi zayıflatan bir etki göstermektedir.

2-3 gram kurutulmuş at kuyruğu bitkisi alınarak kaynar suda demlenir. 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra 10 – 15 dakika kadar bekletilir. öğün aralarında günde 2-3 kez içilir. At kuyruğu çayı içenlerde idrar rengi biraz değişmektedir. Bundan dolayı endişe etmeyin. Kısa sürede zayıflatan ve kilo verdiren etkisini görerek bitkisel zayıflama moduna gireceksiniz.

Sinameki Bitkisi ile Zayıflama

Sinameki bal karışımı ile zayıflama kürleri tüm dünyada pek yaygındır. Bu sihirli karışım iştah kesici özelliği nedeniyle kilo verme diyetlerinde sıkça kullanılmaktadır. bir bardak su içerisine birer çay kaşığı sinameki ve bal koyarak karıştırınız. Bunu yarımşar bardak sabah ve akşam aç karnına içiniz. Sinameki ve bal karışımı hem antioksidanlarca zengin olduğu için bağışıklığı güçlendirir hem de metabolizma hızlandıran etki ve fayda sağlar.

Sinameki bal karışımının kan şekerini yükseltmesi nedeniyle vücudun besinlerdeki yağı enerjiye dönüştürme işlemi hızlanmaktadır. Bu da kilo kontrolü ve zayıflama manası taşımaktadır.

Mate Yaprağı Çayı ile Zayıflama

2001 yılında 47 adet obezite sorunu yaşayan hasta üzerinde yapılan araştırmada günde 3 kez bir çay bardağı 45 gün boyunca mate çayı içirilen kişilerde ortalama 2-3 kilo zayıflama tespit edilmiştir. Ayrıca bitkisel zayıflama destek ürünü kullananlarda 2 ayda 6 kilo kalıcı zayıflama görülmüştür. Mate yaprağı çayı zayıflatırmı sorusuna böylece evet şeklinde cevap vermiş oluyoruz.

Mate yaprağı çayı hem tok tutucu özelliği nedeniyle iştah kesen bir bitkisel çay dır, hem de mate yaprağında bulunan yağ yakıcılar aracılığıyla yenilen besinlerin yağa dönüşmeden hızla sindirilmesini sağlamaktadır. Mate yaprağı içerisinde bulunan matein, kafein benzeri bir etki ile metabolizma hızlandırmanın bir yolu olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bitkisel metabolizma hızlandırıcı enzimler olarak bilinen ksantin, teofilin teobromin, teofilin türü maddeler, mate çayına kilo verdiren ve zayıflatan bitki özelliğini takviye etmektedir.

O nedenle obezite ye varan aşırı kiloları bulunan kişilerin mata çayı içmeleri veya mate yaprağı özü bulunan bitkisel diyet ürünleri kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Mate Çayı Ne Zaman İçilmeli

Mate çayının kullanımı olarak günde 3 kez aç karnına sabah öğle ve akşam vakitleri 1 er çay bardağı içilmelidir.

Mate Çayının Hazırlanışı

Mate çayı aynen siyah çay veya yeşil çay gibi demlenerek hazırlanır. Ancak burada dikkat edilecek nokta kaynar su kullanmadan sıcak su ile Mate yaprağını demlemek gerektiğidir. Mate biberiye funda kekik yeşilçay birlikte demlendiğinde de güzel ve zayıflatan bir bitkisel çay elde edilmiş olmaktadır.

Defne Yaprağı ile Zayıflama

Defne yaprağı ile zayıflama daha çok defne yaprağı çayı ile mümkün olmaktadır. Defne yaprağı çay olarak genelde tek başına kullanılmaz ve diğer zayıflatan bitkiler ile harmanlanarak içilmektedir. Özellikle hint geleneksel tıbbında, defne yaprağı kilo verme ve zayıflama alanında oldukça sık başvurulan bir bitkidir. Defne yağrağı yağının da selülitler oluşumunu engellediği ve bölgesel incelmeye faydaları olduğu bilinir. Defne yaprağı yağı aroması güçlü olduğu için zeytinyağı, avokado yağı, nane yağı gibi diğer bitkisel yağlarla karıştırılarak selülit masajları için kullanılabilir. Gerek defne yaprağı yağı gerekse kurutulmuş defne yaprağı fiyatları açısından oldukça uygundur. Ucuz fiyatı ve sayısız faydaları yararları bulunan defne yaprağı kürleri’nden azami ölçüde faydalanmanızı tavsiye ediyorum. defne yaprağı zararları konusunda hiç çekinmenize gerek yok. Zira hiç bir yan etkisi yoktur. Sadece hamile hanımların kullanmamasını tavsiye ediyoruz.

Maydanoz Zayıflatır mı?

Maydonozun zayıflamaya etkisi var mı. İdrar yollarını temizliyor bundan dolayı kilo vermeye etkisi olabilir.

Maydanoz suyu kürünü hazırlamak için: 1 litre suyu kaynattıktan sonra 1 bağ maydonozun sapını atıyoruz. Kısık ateşte 3 dakika kaynatıp hergün 2 bardak içebilirsiniz.

Yeşil Çay ile Kilo Verme

Yeşil çay kilo vermeye yardımcı bir bitkidir. Zayıflamak için şifalı bir bitki olan yeşil çayın doğru demlenmesi ve hazılanışı çok önemlidir.
Gerçekten iddialı bir yeşil çay demlemek zor ve zahmetli dikkat gerektiren bir iştir. Çay demleme esnasında yapacağımız yanlışlıklar neticesinde yeşil çayda yer alan bir takım faydalı enzimler yok olabilir. O nedenle aşağıdaki 1 kişilik yeşil çay tarifi ni dikkatle takip etmenizi öneririm:

Yeşil Çay Hazırlanışı

•Her bardağa 1 sallama yeşil çay veya 2 – 4 gram yeşil çay kullanmalısınız.
•Bir çaydanlığa soğuk su doldurarak kaynamaya koyun. Asla ılık ve sıcak su kullanmayın. Su soğuk olmalıdır.
•Suyu kaynar vaziyette 3 dakika kadar tuttun.
•Kaynar suyu çaya veya sallama paketinin üzerine döküp 3 dakika boyunca demin oturmasını bekleyin. Daha sonra sallama çayı veya yeşil çay yaprağını demini aldırınca çaydanlıktan çıkarabilirsiniz.
•Yeşil çayı bardağa koyup servise hazır edin ve 3 dakika kadar oturmasını ve soğumasını bekleyin.