Cildinizin yaşlanmasını yavaşlatan yiyecekler

Cildinizin yaşlanmasını yavaşlatan yiyecekler
Güncelleme:

Bazı yiyeceklerin cildimizin yaşlanmasını engellediğini biliyor musunuz?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cilt sağlığı konusunda önemli tavsiyelerde bulunuyor. “Aynaya baktığınızda ışıl ışıl bir cilt görmek istiyorsanız, öncelikle ona değer vermelisiniz” diyen Dr. Ertek, nemsizliğin cildin baş düşmanı olduğunu belirterek mevsim değişimlerine karşı öncelikle cildin dirençli olması için mutlaka bol su tüketilmesini öneriyor.

Dr. Ertek, adaçayının cilt sağlığı ve güzelliğinde etkin bir role sahip olduğunu söylüyor. “Cildi enfeksiyonlara karşı korur. Menopoz döneminde cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Aşırıya kaçmadan ve çok kaynatmadan tüketmenizde fayda var. C vitamini içeren kuşburnu çayı da cilt sağlığı ve güzelliği için tüketilebilir.” diyen Ertek’in, cildimize iyi gelecek diğer yiyecek tavsiyeleri ise şöyle…

Kırmızı Lahana

Kırmızı lahana, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonlarının korunması için faydalıdır. Kanserden koruyucu etkisi de vardır.

Nar

İçeriğindeki nitrik oksit ile endotel hücrelerin oluşumunda etkilidir. Göğüs ve prostat kanseri risklerini azaltır. Özellikle nar tohumu yağı, yaşlanmayı önleyen bir etkiye sahiptir.

Barbunya

Protein, lif, folik asit, magnezyum, potasyum ve daha pek çok mineralle barbunya sağlık açısından önemli bir yerdedir. İyi bir antioksidandır ve yaşlanmayı geciktirir.

Yabanmersini

Yabanmersini C Vitamini ve potasyum içerir, aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Kısa süreli hafızanın kuvvetlenmesinde çok etkilidir. Günde bir bardak yabanmersini suyu içmek hayatınızı tamamen değiştirebilir.

Avokado

Avokadoda bulunan maya hücresi oldukça fazla demir içerir. Bu da kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürür. Bunun yanısıra avokado yağı saç ve cilt parlaklığı sağlar.

Ceviz

Ceviz ve ceviz yağı kan basıncını düşürür. Bunama (demans alzaymır) riskini azaltır. Beyin fonksiyonları için çok önemli bir etkisi vardır.

Muz

Muz cilt güzelliği için muhteşem bir besindir. Ezilmiş muzu krema ile karıştırın ve yüzünüze bu karışımı sürün. 30 dakika bekletin. Bu maske yüzünüzü nemlendirecek, besleyecek ve yumuşatacaktır.

Tarçın

Tarçın hücreleri yeniler ve büyüme hormonunu etkiler. Diabet ve kalp hastalıkları riskini düşürür, şekeri dengeler ve iyi bir antioksidandır.

Bitter Çikolata

Siyah çikolata; kalp sağlığını korur, kan basıncını düzenler ve yaşlanmaya bağlı unutkanlığı engeller.

Brokoli

Ucla'da yapılan araştırmalar, özellikle yeni olgunlaşmış olan brokolinin kanser riskini ciddi boyutta düşürdüğünü kanıtlamıştır. Bağışıklık sistemine büyük ölçüde katkısı olan brokoli hem detoks etkisine sahiptir hem de yaşlanmayı önler.

Sarımsak

1994 yılında Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak sarımsak yiyenlerin daha uzun süre yaşadığı ortaya çıktı. 2006 yılında yapılan bir başka araştırmada sarımsağın antioksidan etkisi ve kalp ve beyin sağlığındaki önemli etkisi kanıtlandı.