BioNTech aşısının üçüncü doz koruma oranı belli oldu

BioNTech aşısının üçüncü doz koruma oranı belli oldu
Güncelleme:

İsrail'de yapılan araştırmada üçüncü doz aşısını yaptıran grubun yüzde 1,8’i pozitifken, iki doz aşılılarda pozitiflik oranı yüzde 6,6 oldu.

Pfizer/BioNTech aşısının İsrail'de yaygın olarak uygulanan üçüncü doz koruma oranı belli oldu.

Maccabi Sağlık Servisi tarafından 306 binden fazla yetişkinin PCR test sonuçları incelenerek yapılan araştırmanın sonuçları Jama Internal Medicine’da yayınlandı.

 İncelenen PCR testlerinin yarıya yakını üçüncü dozunu yaptırmış olanlara, kalan yarısı ise sadece iki standart doz aşısını olup üzerinden en az beş ay geçenlere yapılmıştı. Toplamda üçüncü aşısını yaptıran grubun yüzde 1,8’i pozitifken, iki doz aşılılarda pozitiflik oranı yüzde 6,6 oldu.

Araştırma sonucunda üçüncü dozdan dört ila dokuz hafta sonra pozitif çıkma olasılığında yüzde 86’lık bir azalma olduğu sonucuna varıldı.

Bu araştırmayla birlikte aşının koruyuculuğunun zamanla azalmasının üçüncü doz aşıyla birlikte azaldığı ancak üçüncü dozun etkisinin ne kadar süreceğinin anlaşılması için gözlem yapmaya devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

text-ad
Etiketler korona pozitif aşı
Yıldız Tilbe'nin makyajsız hali olay oldu Yıldız Tilbe'nin makyajsız hali olay oldu Samsun'da korkutan deprem Samsun'da korkutan deprem Cesur sahne şovlarıyla eleştirilerin odağındaki Hadise sessizliğini bozdu Cesur sahne şovlarıyla eleştirilerin odağındaki Hadise sessizliğini bozdu Marmara Denizi'nde bir korkutan deprem daha Marmara Denizi'nde bir korkutan deprem daha Kopya gibi kaza bu kez faciayla bitti: 5 kişinin öldüğü facia kamerada! Kopya gibi kaza bu kez faciayla bitti: 5 kişinin öldüğü facia kamerada! İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi Türkiye'de binlerce şubesi olan zincir markete ve tatlıcıya FETÖ operasyonu: Kayyum atandı! Türkiye'de binlerce şubesi olan zincir markete ve tatlıcıya FETÖ operasyonu: Kayyum atandı! Uğradığı ihaneti itiraf eden güzel oyuncu yeni aşkını ilan etti Uğradığı ihaneti itiraf eden güzel oyuncu yeni aşkını ilan etti 15 Temmuz'da tepki çeken afiş: ''Milletin adı Türkiye'' 15 Temmuz'da tepki çeken afiş: ''Milletin adı Türkiye'' AK Partili Egemen Bağış ile cübbeli Ahmet birbirine girdi AK Partili Egemen Bağış ile cübbeli Ahmet birbirine girdi
FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın konakladığı oteldeki izler hala duruyor FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın konakladığı oteldeki izler hala duruyor Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi! Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi! Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Minguizzi cinayetinde cinayet gününe ait skandal görüntüler ortaya çıktı Minguizzi cinayetinde cinayet gününe ait skandal görüntüler ortaya çıktı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında silah zoruyla bildiri okuyan Tijen Karaş’ın yeni mesleği şaşırttı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında silah zoruyla bildiri okuyan Tijen Karaş’ın yeni mesleği şaşırttı Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Trump ''şov'' sürüyor: Rusya'yı tehdit etti, İran'dan sonraki hedefi işaret etti! Trump ''şov'' sürüyor: Rusya'yı tehdit etti, İran'dan sonraki hedefi işaret etti!