Bir aşı çalışması daha hüsranla sonuçlandı

Bir aşı çalışması daha hüsranla sonuçlandı
Güncelleme:

Sanofi ve GlaxoSmithKline (GSK) şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısından kötü haber geldi. Aşının yaşlılarda yetersiz bir bağışıklık oluşturduğu açıklandı. İki şirket, 2021'in sonuna kadar daha etkili bir aşı bulmak için gelecek yıl çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Fransız ilaç devi Sanofi, İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline (GSK) ile geliştirdikleri deneysel corona virüs aşısının, klinik araştırma sonuçlarında yetersiz bir bağışıklık tepkisi gösterdiğini söyledi. İki şirket, 2021'in sonuna kadar daha etkili bir aşı bulmayı umarak gelecek yıl başka bir çalışma başlatmayı planladıklarını açıkladı.

Sanofi tarafından yapılan açıklamada aşının ikinci  faz ara deneme sonuçlarına ilişkin  "18 ile  49 yaşları arasındaki yetişkinlerde Covid-19’dan iyileşen hastalarla karşılaştırılabilir bir bağışıklık tepkisi, ancak muhtemelen antijen konsantrasyonunun yetersiz olması nedeniyle yaşlı yetişkinlerde düşük bir bağışıklık tepkisi görüldü” denildi. 

2021'İN SONUNA KADAR HAZIR OLMAYACAK

Diğer taraftan Sanofi ve GSK’nın üçün aşama klinik deneylerinin bu ay başlaması bekleniyordu. Sanofi, geliştirdikleri farklı bir bir antijen formülasyonun  insan dışı primatlarda daha iyi sonuçlar verirse, Şubat ayında yeni bir aşı çalışması başlatacağını açıkladı. 

Sanofi, "Veriler olumluysa, küresel  üçüncü aşama klinik deneyler 2021'in 2. çeyreğinde başlayabilir. Bu çalışmadan elde edilen olumlu sonuçlar, 2021'in ikinci yarısında yasal başvuruların yapılmasına yol açacak ve dolayısıyla aşının potansiyel kullanılabilirliğini 2021'in ortasından 2021 yılının 4. çeyreğine kadar geciktirecektir” açıklamasını yaptı.

İki şirket, ayrıca "aşıyı satın almak için sözleşmeye dayalı bir taahhütte bulunulan hükümetleri ve Avrupa Komisyonu'nu bilgilendirdiklerimi açıkladı.

Seçiniz...