Güzel göğüslerde olması gereken özellikler

Güzel göğüslerde olması gereken özellikler
Güncelleme:

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, güzel bir göğsün sahip olması gereken kriterleri sizler için anlattı.

Göğüs kafesi boyutu, göğüs genişliği ve onlarca farklı faktör ideal göğüs boyutunuzu belirleyecektir. Her zaman daha büyük implant daha iyi değildir. Çok büyük implantlar göğüs dokunuzu ve göğüs kafesinizi zedeleyebilir. Göğüs implantı kesiği için en az risk oluşturan bölge göğsün doğal kıvrım bölgesidir.

Kişinin göğüs şekli boyu ve kilosuna yani genel vücut yapısına uygun olmalıdır. Uzun boylu ve fazla kilolu kişilerde daha büyük protezler kullanılır. Hastanın göğüs kafesi şekline dikkat edilir. Bazı kişiler uzun boylu olsalar da göğüs kafesleri dar olabiliyor. Yine kısa boylu hastaların geniş bir göğüs kafesi bulunabilir. Ayrıca bazen göğüs kafesi ön-arka çapta içeri doğru dönük (pectus excavatus) veya dışarı doğru çıkık (pectus carinatum) olabilir. Bu durumların hepsi seçilecek protez büyüklüğünü fazlasıyla etkiler.

Göğüs büyütme estetiği kriterleri

Hastanın var olan göğüs büyüklüğü önemli. Hastanın ameliyattan önce yeterli oranda meme dokusu varsa protezi kaplayabileceği için daha rahat büyük bir protez kullanılabilir. Fakat meme dokusu azsa protezin konturları belirgin bir hal almasın diye belirli büyüklükte kullanılır.

Operasyondan önce hastanın göğüslerindeki sarkma oranına da dikkat edilir. Gerekli olduğu durumlarda meme büyültme ameliyatı ile meme dikleştirme ameliyatının aynı anda yapılması gerekebilir. Bu sayede meme büyütme estetiği ile birlikte hastanın göğüslerinin dikleşmesi de sağlar.

Memelerde büyüklük açısından simetriye de dikkat edilmesi gerekir. Çünkü çoğu kadının göğüslerinde az ya da çok asimetri bulunur ve bu son derecede doğal bir durumdur. Bu fark karşıdan bakıldığında çok belirgin değilse memelerin asimetrik duruşunu düzeltmeye gerek yoktur. Ancak asimetrinin çok belirgin olduğu hastalarda küçük tarafa daha büyük protez konulması gerekebilir.

Günümüzde 3D tasarım cihazları aracılığı ile en ideal göğüs şekli kişinin kendi görüntüleri ve gerçek ölçüleri üzerinden hesaplanarak tasarlanabiliyor. Bu sayede ameliyattan önce yeni göğüs şeklini kendi bedeni üzerinde üç boyutlu olarak görerek ideal şekle daha doğru bir şekilde karar verebiliyor.

Güzel göğüsler kadınları en fazla mutlu eden estetik operasyonların başında yer alıyor. Eğer göğüslerinizde sizi rahatsız eden bir şekil bozukluğu varsa siz de göğüs büyütme estetiğinde faydalanarak daha ideal göğüslere sahip olabilirsiniz.