Diş implantı artık dikişsiz yapılabiliyor

Diş implantı artık dikişsiz yapılabiliyor

Çene cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Mustafa Tek implant yaptıracak hastalar için önemli açıklamalarda bulundu.

Diş İmplantı, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla, çene kemiğine yerleştirilen ve Titanyum'dan yapılan yapay diş köküdür. Zamanla bu yapay diş kökü çene ve damak kemiği ile kaynaşır ve doğal diş köklerine en iyi alternatiftir.

Dentapolitan Diş Hastaneleri Çene Cerrahı ve İmplant Uzmanı Doç.Dr. Mustafa Tek Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu iyi olan herkese implant uygulanabilir. Ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir olduğunu söyledi.

Diş implantlarının başarısı implant çevresindeki kemik miktarıyla doğrudan ilişkilidir. Kemik kaybı çok farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilir ancak gelişen teknoloji implant çevresindeki kemik miktarını hastadan aldığımız veya yapay kemik greftleri ile arttırabilmemize olanak vermektedir.

Yapılan radyografik tekniklerle operasyon öncesinde greft kulanılıp kullanılmayacağı belirlenebilir.

Diş hekimliğinde implant yapımı sırasında kemiğin yetersiz olduğu durumlarda bu bölgeye kemik ekme işlemi uygulanarak kemik seviyesi arttırılmakta ve implant uygulanabilmektedir.

Genellikle kemik miktarının durumuna göre açık ve kapalı yöntem kullanılarak dental implantların uygulaması yapılır.

Eğer kemik kalınlığı ve yüksekliği ideal miktarda ise Flepsiz (dikişsiz=kapalı yöntem) implant yöntemi uygulanabilmektedir.

Flepsiz implant cerrahisi, diş eti kesilmeden, dikiş atılmadan yapılan implant tedavisidir. Bu tedavide iyileşme süreci daha kısa sürmektedir çünkü yumuşak dokular zarar görmez. Ancak her vakaya uygun bir yöntem değildir. Çene cerrahınızın vereceği karara göre uygulanmaktadır.

Leyditurk.com