Fıtıkta astronot tedavisi

Fıtıkta astronot tedavisi

İş dünyası büyük ölçüde masa başı işlerde yoğunlaştıkça bel ve boyun fıtığından muzdarip insan sayısı da artıyor.

Fizyorem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Gülşen, bel ve boyun fıtığında ameliyatsız çözüm olan DRX-9000 sistemini öneriyor.       
Prof. Dr. Gülşen,  bel, boyun ağrıları olan fıtıklı hastalarda kullanılan yöntemin yüzde 86 oranında başarıya sahip olduğunu belirtiyor.

Prof. Dr. Gülçin Gülşen yöntem ile ilgili şu  bilgileri veriyor; NASA uzay araştırmalarında, astronotların uzay yolculuklarında yerçekimsiz ortamda bel ağrılarının geçtiğini ve disk aralıklarının genişlediğini gözlenmesi üzerine bu düşünceden yola çıkılarak DRX-9000 cihazı geliştirildi. Cihaz Amerika başta olmak üzere dünyada 12 ülkede kullanılıyor.

DRX9000 cihazının kullanılmasıyla, bir süngerin yüksekliğinin  artmasıyla , gözeneklerinin suyla  dolması gibi, negatif basınç disklerin tekrar beslenmesini sağlar. Basının kalkması ve diskin beslenmesiyle iyileşme başlar .

HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILABİLİR?

- Boyun ve bel fıtıkları
- Boyun ve bel ağrıları
- Kollarda uyuşukluk ve karıncalanma
- Bacak ağrıları
- Omurganın dejenerasyonu
- Omurga kanalında darlık
- Siyatik
- Faset ağrıları( Bel eklem ağrıları)
- 6 aydan eski başarısız bel ameliyatına bağlı, tekrarlayan ağrılar

Bel omurgasındaki kırıklar, şiddetli kemik erimesi, sekestre (omurilik kanalına parça düşmesi) bel fıtıkları, omurga tümörleri, omurgada iltihabi hastalık, hamileler  tedaviye alınamazlar.