Kimler daha çok depresyona giriyor?

Kimler daha çok depresyona giriyor?

Kadınlar erkeklere göre 2 kat fazla depresyona giriyor.

Kadınların erkeklere oranla daha fazla depresyon hastalığına yakalandıkları açıklandı. Depresyon her 5 kadından birinde görülürken, bu oranın erkeklerde 10 kişiden birinde olduğu belirtildi. Uykusuzluk, suçluluk duygusu, intihar eğilimi, ağlama nöbetleri, iştahsızlık, yorgunluk, keyifsizlik, kendine güvensizlik gibi belritiler gösteren depresyonun kadınlarda daha sık görülmesinin nedeni ise kadınların erkeklere oranla daha duygusal olmalarına bağlandı.

Uzmanlara göre, erkekler gibi hayatın her alanında mantıkçı yaklaşım sergileyemeyen ve daha naif yapıya sahip olan kadınlar, duygusal durumları bazen abartabiliyor ve depresyon kaçınılmaz oluyor.

Kadınların bu durumlarda bakış açılarının değişmesi gerektiğini belirten uzmanlara göre ayrıca kadınlar, pms dönemleri, aldatılma, ayrılık, çocuk sahibi olmak, hamilelik süreci, iş stresi, kilo almak ve kilo alma korkusu, beğenilmeme, onay görmeme korkusu, evlenme fobisi veya evlenememe korkusu gibi nedenlerden dolayı da sıkça ve kısa süreli depresyona giriyor.