Saç ve Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç ve Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Güncelleme:

Saç bakımı için elbette kuaföre gidebilir ya da oldukça pahalı olan ve birçok kişinin tavsiye ettiği kozmetik ürünleri kullanabilirsiniz.

Doğal saç bakımı

Ancak bunun daha eğlenceli ve hesaplı bir yolu bulunuyor. Beslenmenize dikkat etmek ve evde yapabileceğiniz çeşitli doğal ürünler ile saç bakımınızı gerçekleştirmek mümkün. Bu ikisine dikkat ediyorsanız ve uykunuzu da yeteri kadar alıyorsanız o zaman Saç bakımı için dışarıda onlarca ürüne çok fazla para harcamanıza gerek kalmayacak.

Doğal saç uygulamaları nelerdir?

Evinizde kendi başınıza saçınıza doğal yöntemler ile bakım yapmak istiyorsanız bunun için birçok farklı uygulama bulabilirsiniz. Eğer evdeyken saçınıza bakım yapmak istiyorsanız siz de aşağıdakilere dikkat edebilirsiniz:

  • Saçlarınıza mutlaka yumurta ile bakım yapın.
  • Saç ve saç derisini düzenli olarak temizlemek saçınızın nefes alması için önemlidir.
  • Çok sıcak su ile yıkanmak saçınız ve saç derinizdeki tüm yağın temizlenmesine neden olur. Oysa ki saçların canlılığı ve beslenmesi için bu yağa ihtiyaç vardır.
  • Saçınız çok sertse ve saçınızı yumuşatmak istiyorsanız bal kullanabilirsiniz.
  • Saçları çok sık yıkamak saçınızın çok çabuk yıpranmasına ve zayıf kalmasına neden olur.
  • Badem yağı kullanarak saçınızı nemlendirin.
  • Saçlarınızı güneşten korumalısınız.
  • Saçınızı bir fön makinesi ile değil de doğal yollardan kurutmayı tercih edin.

Kısacası siz de evde Saç bakımı yapacaksanız bunlara dikkat edebilirsiniz.

Cilt bakımı nasıl yapılır?

Cilt bakımı yapabilmek için öncelikle adımları doğru olarak uygulamanız gerekiyor. Cilt bakımı için ilk olarak cildinizin temizliğini yapmalısınız. Cildinizi bol su ile yıkadıktan sonra cildinizi nemlendirerek cildinizi bakıma uygun hale getirebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz cilt temizleme jellerini de kullanabilirsiniz.

Cildinizi temizledikten sonra tonikleme en önemli aşamalardan bir tanesidir. Tonik sayesinde cildinizdeki ölü hücrelerden arındıracak ve bu sayede cildinizin hava almasını sağlamış olacaksınız.

Bir diğer aşama ise nemlendirici kremler kullanmaktır. Cildin temizliği kadar cildin nemlendirilmesi ve beslenmesi de oldukça önemlidir. Bunun için cilt yapınıza uygun bir nemlendirici kremi seçmeniz gerekiyor. Cildinize uygun olmayan kremleri kullanmak istediğiniz sonuçları alamamanıza neden olabilir.

Cilt bakımı için aynı zamanda maskeler de önemlidir. Özellikle yüz maskeleri ile cildinizin dinlenmesini ve hücrelerin yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için avokado maskesi ve yeşil kil maskesi gibi maskeleri tercih edebilirsiniz.

Son aşamada ise vücut yağlarını kullanmalısınız. Bu yağlar ile vücudunuza uygulayacağınız kürler cildinizin rahat bir nefes almasını ve yenilenmesini sağlayacaktır. Kısacası Cilt bakımı için siz de bu aşamalara dikkat edebilirsiniz.

Cilt ve saç bakımı başta olmak üzere, makyaj temizliği ve makyaj yapımı konusunda yardım almak istiyorsanız siz de http://www.ciltvemakyaj.com linkine tıklayarak sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde sizler için hazırlanmış olan onlarca konu sayesinde cilt ve saç bakımı konusunda işinize yarayacak onlarca bilgiye ulaşmış olacaksınız.

Etiketler nasıl